Marian Dima

Într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a anunţat oficial depunerea unui proiect prin care, cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal, să se amenajeze un teren sintetic “de dimensiuni normale”, în Municipiul Ploieşti, teren care să fie utilizat de echipele afiliate la AJF şi alte structuri interesate.
Proiectul, demarat de FRF la nivelul întregii ţări, unde se doreşte amenajarea a peste 20 de astfel de arene cu suprafaţă sintetică, este susţinut de FRF şi UEFA, care vor instala suprafaţa de joc, omologată, partenerii locali (Consiliul Judeţean, Consiliul Local) urmând să contribuie cu suprafaţa de teren necesară pentru a rezulta baze de pregătire utile, omologate, care să ajute fenomenul fotbalistic la nivel local. “Vrem şi noi, la Ploieşti, să profităm de o astfel de posibilitate, de a avea un teren sintetic omologat. Sper să găsim la timp sprijinul necesar de la Consiliul Local sau Consiliul Judeţean pentru a realiza un astfel de proiect, mai ales că grosul cheltuielilor este suportat de către FRF”, a precizat Silviu Crângaşu, preşedintele AJF Prahova.
“Starea sportului, în judeţul Prahova, în Ploieşti, este de plâns, iar eu sper ca acest demers al nostru să nu fie într-un fel politizat. AJF Prahova nu are niciun fel de culoare politică, nu-şi doreşte acest lucru, doreşte doar să contribuie cu ceva la infrastructură, unde este nevoie, pentru toate echipele, de un astfel de teren. Sper să avem cât mai repede o soluţie, un răspuns pozitiv, pentru a-i putea chema pe cei de la FRF să semnăm actele de parteneriat, mai ales că nu vor fi decât 20-22 de astfel de proiecte aprobate, la nivel de ţară, iar o parte, în alte judeţe, deja sunt în faza de demarare a lucrărilor. Cred că ar fi un proiect important, foarte util, ca la acest teren sitetic să apară şi o pistă de atletism, pentru că ar fi cu adevărat benefic un astfel de complex, care să folosească nu numai fotbalului ci şi altor discipline sportive. Eu sper să se facă politica sportului şi să realizăm acest proiect în 2017. Este dorinţa mea cea mai mare” – a declarat preşedintele AJF – Silviu Crângaşu, care a identificat şi o posibilă soluţie pentru amplasarea terenului: fostul teren utilizat de Petrolul, de pe drumul judeţean Ploieşti – Târgovişte, la drum, în apropierea bazei sportive de la Crângul lui Bot, nu cel din interiorul cantonamentului”. Desigur, orice altă variantă este binevenită… numai să existe, cât mai repede posibil, una!

Cadouri pentru copii de la Valea Plopului

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a intrat şi ea în “clubul” celor care au decis să ajute copii găzduiţi de Părintele Tănase la Valea Plopului, unde se vor trimite cadouri – dulciuri şi material sportive. După turneul juvenil organizat la finalul anului trecut, Cupa Moş Crăciun, AJF-ul a redistribuit cadourile rămase după premierea a peste 400 de copii, care au participat la turneu, adăugând dulciurilor şi 5 mingii şi alte materiale sportive, pe care vicepreşedintele Tudor Negoiţă le va dona copiilor de la Valea Plopului.