Petre Apostol

În vreme ce, la Ploieşti, Naţionalele de volei de junioare, cadeţi şi cadete au evoluat sau urmează să joace în preliminariile Mondialelor şi Europenelor, echipa ploieşteană de volei prim-divizionară Tricolorul LMV se pregăteşte la munte, fiind cantonată la Cheile Grădiştei.
Echipa condusă de antrenorii Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu se află în cantonament de la începutul săptămânii trecute, îmbinând antrenamentele în sala de forţă cu pregătirea în aer liber şi cu cea specifică, în sala de joc. Dar, jucătorii formaţiei ploieştene nu au renunţat la latura competitivă nici în momentele de repaus, voleibaliştii din spaţiul fost iugoslav Škundrić şi Milivojević dovedind că sunt „campioni” la masa de fusbal.pregatire-tricolor-b-08 Conform staffului tehnic, programul de pregătire a decurs în condiţii foarte bune, echipa urmând să se întoarcă la Ploieşti mâine. În cantonament a fost prezent şi unul dintre cei doi jucători care au semnat cu Tricolorul LMV la începutul acestui an, polonezul Tomasz Rutecki, în vreme ce mexicanul Daniel Vargas Osorio este aşteptat să se alăture lotului la revenirea formaţiei la Ploieşti.
De menţionat că în cantonamentul echipei se află şi „căpitanul” Naţionalei Ucrainei, Kostiantyn Zhylinskyi, care a reînceput pregătirea specifică, după ce a absentat la ultimele partide de anul trecut din campionat şi la meciurile din CEV Challenge Cup, din cauza unei accidentări grave la umărul drept.
Astfel, în momentul de faţă, lotul Tricolorului LMV Ploieşti este format din următorii jucători:
Hiroshi Centelles Rosales (Cuba), Florin Voinea (România), Aleksandar Milivojević (Muntenegru), Tudorel Farcaș (România), Tomasz Rutecki (Polonia) – extreme
Cosmin Ghimeș (România), José Manuel Carrasco Angulo (Venezuela) – coordonatori
Kostiantyn Zhylinskyi (Ucraina), Kostiantyn Riabukha (Ucraina), Vladan Aleksić (Serbia) – centri
Andrei Dan Grigoraș (România), Daniel Vargas Osorio (Mexic) – universali
Goran Škundrić (Serbia) – libero
Campionatul se va relua la finalul săptămânii viitoare, Tricolorul LMV Ploieşti având programate trei meciuri în decurs de numai şapte zile, cu Ştiinţa Bacău (etapa a III-a, retur Faza I, în deplasare, 21 ianuarie), VCM LPS Piatra Neamţ (restanţa din etapa a II-a, retur Faza I, pe teren propriu, 25 ianuarie), Ştiinţa Explorări Baia Mare (etapa a IV-a, retur Faza I, pe teren propriu, 28 ianuarie).