Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, ca PSD nu intenţionează să proroge eliminarea supraaccizei pe combustibil şi a taxei pe stâlp, în schimb va analiza cu atenţie dacă societăţile comerciale care beneficiază de aceste măsuri vor aplica o ieftinire a serviciilor, informează News.ro. „Am înţeles că are Raluca Turcan informaţii pe surse că vrem să prorogăm taxa pe stâlp, TVA cu 19% şi acciza. Aceste trei măsuri nu le prorogăm. În schimb, o să ne uităm cu foarte mare atenţie să vedem dacă societăţile comerciale care vor beneficia, începând de la 1 ianuarie, de aceste avantaje vor face în aşa fel încât românii să simtă o ieftinire a serviciilor: carburanţi, telefonie mobilă, energie electrică sau gaze”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat cum comentează afirmaţia Ralucăi Turcan care a spus că PSD nu mai doreşte eliminarea supraaccizei pe combustibil şi a taxei pe stâlp. Întrebat în continuare despre posibilitatea adoptării unei legi a amnistiei, liderul PSD a spus: „Eu nu am aceste informaţii, o să verific la grup să vedem care de la noi are aceste informaţii”.
Liviu Dragnea a făcut aceste declaraţii în contextul în care preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spune că PSD plănuieşte să introducă în Parlament o lege a amnistiei, susţinând că „există informaţii consistente” în acest sens şi căun astfel de act normativ „face parte din trocul de guvernare între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”. Turcan mai susţine că are informaţii potrivit cărora PSD urmează să renunţe la eliminarea supraaccizei pe combustibil şi a taxei pe stâlp şi solicită partidului condus de Liviu Dragnea să spună clar dacă renunţă la aceste măsuri din programul de guvernare.
„Există informaţii consistente că PSD urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistiei, informaţiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD. PNL solicită PSD să spună clar dacă va propune Parlamentului sau nu legea amnistiei. Să spună clar românilor dacă legea amnistiei a făcut parte din programul de guvernare asumat în campania electorală, dacă a primit voturi pentru legea amnistiei şi cum va acţiona în continuare în parlament PSD cu privire la această lege. Această lege a amnistiei a făcut parte din trocul de guvernare între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat, marţi, Raluca Turcan. Totodată, liberalii solicita partidului condus de Liviu Dragnea să spună clar dacă renunţă la aceste măsuri din programul de guvernare.