Petre Apostol

Primul weekend din 2017 aduce cu sine şi o nouă etapă din Cupa Mondială la Sanie, cea de-a cincea din cadrul sezonului, dar care contează şi pentru Campionatele Europene. Antrenamentele oficiale au început deja pe pârtia de la Königssee (foto), din Germania, locul de disputare al competiţiei.

9-b
În echipa naţională a României prezentă la Königssee se regăsesc şi doi reprezentanţi din Prahova, Valentin Creţu şi Raluca Strămăturaru, sportivii care au obţinut cele mai bune performanţe ale ţării la nivel internaţional în ultimii şase ani.
În sezonul trecut, Valentin Creţu, sportiv din Sinaia şi în vârstă de 27 de ani, a avut cele mai bune evoluţii ale sale la seniori, obţinând medalia de bronz în Cupa Naţiunilor, dar şi un loc 11 la o etapă din Cupa Mondială (pe pârtia de la Winterberg, din Germania, preferata sa, de altfel). În privinţa participărilor la Campionatele Europene, tot în sezonul trecut a stabilit cea mai bună performanţă, ocupând locul 18, la ediţia desfăşurată în Germania, la Altenberg.
Raluca Strămăturaru, în vârstă de 31 de ani şi originară din Buşteni, a fost aproape, în sezonul trecut, de cel mai bun rezultat al său la Campionatele Europene, locul 10 obţinut în sezonul 2012/2013 pe pârtia de la Oberhof, din Germania. A ocupat poziţia a 11-a, egalându-şi, astfel, performanţa din 2012, atunci când competiţia s-a desfăşurat în Rusia, la Paramonovo.
Totodată, în Cupa Mondială, dubla participantă la Jocurile Olimpice a înregistrat cel mai bun sezon al său, încheind anul competiţional pe locul 17, după ce a realizat şi cel mai bun rezultat al carierei într-o etapă, ocupând locul al nouălea la Winterberg.
La evenimentul de la Königssee, de la începutul acestui an, în lotul României au mai fost incluşi Cezara Curmei, la feminin, şi Cosmin Atodiresei şi Ştefan Musei, participanţi în cadrul probei de dublu. Joi, 5 ianuarie, sunt programate probele de dublu şi de simplu feminin, în vreme ce vineri, 6 ianuarie, vor avea loc probele de simplu masculin şi de ştafetă.