Violeta Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a reușit, într-un final, să încheie contractele pentru deszăpezirea drumurilor naționale care străbat județul Prahova și a autostrăzii București-Ploiești.
Ambele contracte au fost parafate cu o firmă prahoveană, Rebelis Construcții, care are sediul în comuna Telega, după ce CNAIR a fost obligată să organizeze o procedură de achiziție a serviciilor de deszăpezire a drumurilor naționale din Prahova în regim de urgență.
Astfel, SC Rebelis Construcții va fi obligată să asigure îndepărtarea zăpezii și a poleiului de pe cei 299,87 kilometri de drumuri naționale din administrarea Secției Drumuri Naționale Ploiești, precum și de pe cei 70,7 kilometri ai autostrăzii București-Ploiești.
Valoarea contractului pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Prahova se ridică la 10 milioane de lei inclusiv TVA, în timp ce suma din contractul pentru deszăpezirea autostrăzii București-Ploiești este de 6,58 milioane de lei. În ambele cazuri, CNAIR precizează că durata contractelor va fi până la 31 martie 2017 sau până la semnarea acordurilor-cadru și, implicit, a contractelor subsecvente.
Evaluarea tehnică a ofertelor depuse de către firmele interesate de încheierea unui acord-cadru pe patru ani cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru deszăpezirea autostrăzii București-Ploiești și a drumurilor naționale de pe raza județului Prahova a fost prelungită până la finalul lunii martie 2017, ceea ce înseamnă că înlăturarea zăpezii și a poleiului de pe arterele rutiere menționate va fi realizată anul acesta în afara unui acord-cadru multianual.