Bogdan Chitic

Penultimul meci al anului în Liga Națională de baschet masculin a consfințit revenirea „veteranului” Cătălin Burlacu (39 ani) în tricoul echipei SCM U Craiova, care a primit, miercuri seară, pe teren propriu, vizita celor de la BC Timișoara. Gazdele, cu Burlacu și un alt fost multiplu campion ploieștean, americanul Darius Hargrove (34 ani, în prim plan), au înregistrat a treia înfrângere consecutivă în Bănie, scor 77-83, într-o partidă în care cei doi jucători pregătiți de Vladimir Vuksanovic au oferit un recital ofensiv de excepție. Cătălin Burlacu a încheiat cu
8 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, fiind liderul craiovenilor în planul asisturilor, iar americanul Darius Hargrove a contabilizat 30 de puncte și 7 recuperări, cu un procentaj de 61% la aruncările din acțiune. Fostul absolvent al Universității Virginia a fost, de altfel, principalul marcator al meciului, urmat de conaționalul său din tabăra timișorenilor, Dominique Rambo, cu 26 de puncte.

Asaltați pentru poze și autografe

Chiar dacă SCM U Craiova a pierdut și s-a îndepărtat și mai mult de primele șase poziții, ce garantează accederea automată în play-off, eforturile depuse de tandemul Burlacu – Hargrove au primit apaluze la scenă deschisă din partea fanilor olteni. La final, cei doi au rămas minute bune pe teren pentru a se poza cu fani de toate vârstele, atât americanul, cât și fostul căpitan al primei reprezentative aflându-se la cea de-a doua experiență în tricoul „leilor” din Bănie.

BC Timișoara l-a acontat pe Flowers

banie-7a-99Contingentul foștilor jucători ai campioanei CSU Asesoft Ploiești care evoluează în Liga Națională a crescut la finalul meciului de la Craiova, atunci când conducerea timișorenilor a anunțat, prin intermediului site-ului oficial, sosirea americanului Jonte Flowers (31 ani) pe Bega. Fost campion în „Olimpia”, în 2014 și 2015, jucătorul de peste Ocean a evoluat ultima dată în liga a II-a din Italia, la Fortitudo Bologna, una dintre cele mai iubite echipe din Peninsulă, dar o nouă accidentare la ligamente l-a scos din circuit la jumătatea sezonului trecut. Flowers, un baschetbalist de pozițiile 2-3, cu abilități ofensive excelente din spatele semicercului, dar și cu un joc defensiv solid, a mai evoluat, de-a lungul carierei, în Franța, Suedia și Finlanda și devine, în acest moment, al treilea extra-transfer al timișorenilor, în actuala ediție, după Dominique Rambo și Alin Andrieș.