F.T.

Judecătorii de la Secția Penală a Tribunalului Prahova i-au condamnat la câte 15 ani de închisoare cu executare, pe trei frați din Starchiojd – Ilie, Constantin și Nicolae Bărbuceanu – acuzați de procurori de omor calificat.
După cum scriam și într-unul dintre numerele ziarului nostru, în vara acestui an, cei trei inculpați – ciobani la o stână din localitate – au omorât doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 65 și, respectiv 27 de ani, victimele fiind găsite de către polițiști, fără viață, într-o râpă !
În plus, instanța de judecată a mai decis ca inculpații să plătească, în solidar, rudelor victimelor, ca daune morale și materiale, suma totală de 80.000 de euro. De asemenea, prin aceeași hotărâre, cei trei ciobani trebuie să plătească, lunar, o pensie de întreținere fiului minor al bărbatului de 27 de ani, pensie a cărei valoare trebuie să fie echivalentul venitului minim net pe economia națională.
Reamintim că dublul asasinat a avut loc la sfârșitul lunii august a acestui an. Atunci, un bărbat din localitate, însoțit de fiul său – și ei ciobani – au plecat să caute niște cai care le scăpaseră din grajd. S-au întâlnit, însă, cu cei trei frați, și au fost snopiți în bătaie, pe motiv că ar fi încălcat proprietatea primilor.
Încă în viață se pare, cele două victime au fost, apoi, târâte și aruncate într-o râpă, unde au fost lăsate să moară.
Abia a doua zi, rudele acestora din urmă au alertat poliția, care a dat de urma celor trei frați, pe care, de altfel, i-a şi reținut și, apoi, arestat preventiv, fiind încarcerați la Penitenciarul Mărgineni.
Decizia nu este definitivă, inculpații putând face contestație.