Bogdan Chitic

Lumea baschetbalistică din Ploieşti continuă să-şi piardă dintre valorile care l-au consacrat în ultimii 20 de ani. Paul Dimian, fost jucător de bază al CSU BRD Ploieşti, în perioada 1990-1996, şi, totodată, unul dintre artizanii promovării echipei în prima ligă, în 1994, a încetat, miercuri, din viaţă, la numai 51 de ani, din cauza unui cancer la stomac. Tată a patru copii, doi băieţi, de 26 şi 24 de ani, şi două fetiţe gemene, de 10 ani, vicecampioane naţionale la baby-baschet, anul acesta, alături de CSS Ploieşti, Paul Dimian şi-a început cariera la sfârşitul anilor ’70, ca junior, la formaţia Clubului Sportiv Şcolar, după care a evoluat, pentru o scurtă perioadă, la Cimentul Fieni. S-a întors, ulterior, în oraşul natal pentru a pune umărul la ascensiunea grupării CSU BRD Ploieşti, evoluând preţ de şase sezoane, fiind, mai apoi, şi şofer al clubului, până în 1999.
„Paul Dimian a jucat la CSU BRD Ploieşti într-una dintre cele mai frumoase perioade, de la începutul anilor ’90. Era un baschetbalist de certă valoare, un aruncător foarte bun din spatele semicercului şi, nu în ultimul rând, un om extraordinar. Aveam informaţii că este bolnav, dar am tot sperat, ca şi în cazul lui Vladimir Arnautovic, ca nu este atât de grav. Din păcate, Paul nu mai este printre noi, la doar un an după ce şi Dado ne-a părăsit. Este o pierdere grea”, spune Ion Iacobescu, fost preşedinte al grupării ploieştene.
Paul Dimian a fost coleg de echipă, în anii ’90, cu nume importante din baschetul ploieştean şi nu numai, precum Vasile Tace, Horia Păun, Paul Nicolae, Sorin Hartman, Dani Constantinescu, Iordănică Ciorobea, Florentin Creţu, Rareş Alexandrescu sau Andrei Necula. „Am făcut parte din aceeaşi generaţie, fiind colegi şi la juniorii CSS-ului, între 1978 şi 1980, dar şi la CSU BRD Ploieşti, între 1990 şi 1996. Chiar şi după ce s-a retras din activitate, a continuat să rămână alături de noi, conducând microbuzul echipei. A fost un jucător inimos, căruia îi plăcea să dea totul în fiecare meci, asemenea unui pugilist, un om şi un baschetbalist extrem de apropiat de toţi cei din jurul său”, subliniază Vasile Tace, fost căpitan al formaţiei ploieştene în perioada 1990-1998.
Dispărut prematur din viaţă, Paul Dimian completează, de acum înainte, „echipa îngerilor”, alături de Toni Alexe, Nikola Ilic, Andrei Lefter sau Vladimir Arnautovic, jucători care şi-au lăsat, mai mult sau mai puţin, amprenta asupra baschetului ploieştean în epoca sa modernă. Înmormântarea va avea loc astăzi, în jurul orei prânzului, la Băneşti.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!