Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „sub 13 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești și-a îndeplinit obiectivul propus, pe termen scurt, în faza de calificare a Campionatului Național. Cu opt victorii după tot atâtea partide disputate, formația antrenată de Elena Stan a trecut cu bine și peste ultimele două examene programate la finalul săptămânii trecute.
Duminică, la prânz, „alb-albaștrii” și-au adjudecat ultimul derbi local al sezonului de toamnă, scor 89-31, la Blejoi, în fața celor de la CS Sevlar, pentru ca, peste doar câteva ore, să facă spectacol în „Olimpia”, în confruntarea cu ABC Galactica Brașov. În prezența a peste 600 de spectatori, o cifră de luat în seamă pentru o partidă la această categorie de vârstă, în faza preliminară, ploieștenii au câștigat cu 123-8, stabilind un nou record în actualul sezon, pentru „cea mai clară victorie obținută”, fapt remarcat și de site-ul oficial al Federației Române de Baschet.
„Într-adevăr, nu am avut o grupă dificilă, întrucât în niciuna dintre partide nu s-a pus problema învingătorului, ci doar a diferenței de scor. În plus, am avut posibilitatea de a rula întreg lotul, chiar și cei doi jucători proveniți de la grupa de baby-baschet prinzând minute destule pe parchet. Mă declar mulțumită de evoluția băieților, întrucât au înțeles că fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate, indiferent care este scorul de pe tabelă. Comparativ cu sezonul trecut, când trei sferturi dintre jucători erau mai mici cu un an decât adversarii lor și în care nu am bifat nicio victorie atât de clară, anul acesta lucrurile au mers cu totul altfel. Nu putem vorbi neapărat despre o diferență de nivel, doar că acum jucăm de la egal la egal, din punct de vedere al vârstei, cu toate celelalte formații. Referitor la ceea ce va urma, la faza semifinală, pot spune că avem destule informații despre toate celelalte echipe ajunse aici și că șansele noastre de a spera la o medalie sunt cu adevărat reale. Avem, în acest moment, câteva probleme cu accidentările, dar toți jucătorii vor fi refăcuți 100% până la primul turneu din faza semifinală”, ne-a declarat antrenoarea Elena Stan.
Într-un alt joc disputat în weekend, CSS Ploiești, echipă antrenată de Ionuț Ivan, s-a impus cu 53-47 în fața aceleiași echipe din Brașov, ABC Galactica, într-un meci „pe muchie de cuțit”, decis într-un final de-a dreptul incendiar.