F. T.

Cu o speță mai puțin întâlnită au avut de-a face polițiștii prahoveni pe DN 1 B, în zona localității Loloiasca, acolo unde, încercând să oprească un autoturism, șoferul acestuia l-a ocolit pe agentul rutier care-i făcuse semn să tragă pe dreapta, continuându-și drumul. Până aici, nimic neobișnuit, fiindcă au mai fost conducători auto care au gonit cu poliția pe urmele lor. Numai că, ulterior – adică după ce a fost blocat în trafic –, oamenii legii au aflat că șoferul fugar nu avea nici permis de conducere și, pentru ca speța să fie mai complexă, autoturismul fusese luat fără știrea soției și nici nu avea Inspecția Tehnică Periodică (ITP).
Cu referire la acest caz, iată și poziția oficială a IPJ Parhovat: “O patrulă din cadrul Posturilor de Poliție Fântânele și Tomșani, în timp ce efectua o acțiune pe linie de siguranță rutieră pe DN1B, în comuna Loloiasca, a încercat să oprească un autovehicul pentru control. Șoferul a simulat intenția de a opri, însă a ocolit agentul de poliție care făcuse semnal de oprire, mărind viteza de deplasare.
Echipajul a pornit în urmărirea autoturismului, solicitând, totodată, sprijinul altor patrule. Mașinia a fost blocată în cele din urmă, la volan aflându-se un bărbat din comuna Plopu, în vârstă de 34 de ani. Deși conducătorul a refuzat să prezinte documentele, polițiștii au aflat că acesta luase autoturismul fără știința și acordul soției sale. De asemenea, respectivul nu deținea permis de conducere, iar autoturismul nu avea nici poliță RCA și nici Inspecția Tehnică Perioadică efectutată, aceasta fiind expirată de doi ani”.
Polițiștii i-au întocmit fugarului dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de “furt între rude” și “conducere a unui autovehicul fără permis”, reținând, de asemenea, și certificatul de înmatriculare al mașinii.