- Un startup din Marea Britanie vrea să transforme ideea de monitorizare a sănătăţii, cu ajutorul unei tehnologii care poate verifica semnele vitale ale cuiva doar privindu-l. Ce este cel mai impresionant este că soluţia se bazează pe software, neavând nevoie de elemente hardware adiţionale pentru a rula pe o cameră video. CEO-ul Oxehealth, Hugh Lloyd-Jukes a declarat: „Noi nu construim hardware. Aplicaţia noastră poate fi încărcată într-o cameră video standard. Lucrăm cu parteneri comerciali ce construiesc soluţii hardware pentru ceea ce oferim noi, în materie de software, dar care lucrează şi la integrare, pentru a oferi suportul necesar pachetului”, scrie Playtech.ro.
- În cazul fibroamelor simptomatice, se pot utiliza metode minim-invazive sau medicamentoase. Tratamentul este complet personalizat şi diferă de la pacientă la pacientă. Sunt foarte puţine cazurile care necesită şi îndepărtarea uterului, odată cu cea a fibromului. Tumorile din interiorul uterului, care dau infertilitate sau tulburări de menstruaţie, se pot îndepărta prin histeroscopie, adică prin vizualizarea endoscopică a cavităţii uterine. Cele aflate înspre cavitatea abdominală se pot elimina prin laparoscopie. O metodă mai nouă şi foarte eficienta este embolizarea arterei uterine. Ce înseamnă asta? O injecţie specială, menită să oprească alimentarea cu sânge a fibromului şi, implicit, dezvoltarea acestuia, potrivit Libertatea.
- Cercetătorii americani au vrut să afle ce efecte are un somn scurt asupra şoferilor. Studiul Fundaţiei Asociaţiei Automobilistice Americane pentru Siguranţa Traficului arată că un somn mai scurt cu o oră sau cu două ore aproape că dublează riscul producerii unui accident rutier. De asemenea, un somn scurtat cu două până la trei ore în noaptea dinaintea şofatului creşte de patru ori riscul unei tragedii pe şosele. Altfel spus, o persoană care a dormit numai cinci ore în timpul nopţii se comportă a doua zi ca un şofer care urcă la volan după ce a consumat alcool, potrivit Live Science. Specialiştii recomandă ca adulţii să doarmă cel puţin şapte ore pe noapte, pentru a reduce masiv aceste riscuri, scrie RFI.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok