Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „sub 13 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești nu vrea să lase nimic la voia întâmplării, în finalul fazei de calificare a Campionatului Național, la respectiva categorie de vârstă. Juniorii pregătiți de Elena Stan au avut un parcurs impecabil până în acest moment, câștigând toate cele 8 jocuri disputate la diferențe, în medie, mai mari de 30 de puncte. Într-un sezon în care-și doresc o clasare pe podium, experiența ediției precedente reprezentând un atu important în acest sens, ploieștenii speră să-și păstreze invincibilitatea și să prelungească șirul victoriilor la intrarea în 2017.
Pentru asta, juniorii de la CSU Ploiești trebuie să treacă, la fel ca și până acum, cu notă maximă, de ultimele două partide din acest an, ambele programate duminică, în decurs de doar cinci ore. Mai întâi, băieții Elenei Stan vor juca, de la ora 12:00, la Blejoi, derbiul local cu CS Sevlar, pentru ca, de la ora 15:30, să întâlnească, în Sala Sporturilor Olimpia, pe ABC Galactica Brașov, într-o partidă de la care organizatorii se așteaptă la un aport important al publicului, având în vedere parcursul excelent din acest sezon.
Trebuie precizat că, indiferent de rezultatele înregistrate în aceste ultime două partide, CSU Ploiești nu mai poate pierde prima poziție a clasamentului, însă miza o reprezintă terminarea fazei de calificare cu victorii pe linie, doar alte patru echipe din țară mai aflându-se, la momentul actual, în această postură – LPS Bihorul Oradea, ACS Stomart Iași, Tonika Pucioasa și CS Dinamo București.

Campionatul Național „U13”, faza de calificare, grupa 3:
1. CSU Ploiești (8-0) – 16 puncte
2. CS Sevlar Ploiești (6-2) – 14 puncte
3. CSU Brașov (5-3) – 13 puncte
4. ABC Galactica Brașov (3-5) – 11 puncte
5. CSS Ploiești (2-6) – 10 puncte
6. CSS Sibiu (0-8) – 8 puncte