Petre Apostol

În acest final de săptămână, Cupa Mondială de Sanie programează cea de-a treia etapă din actualul sezon competiţional. La startul evenimentului care are loc pe pârtia care a găzduit Jocurile Olimpice din 2010, Whistler (Canada), se regăseşte şi sportivul din Sinaia – Valentin Creţu, singurul participant al României în proba masculină de simplu.
Prezent şi la ediţia din 2010 a Jocurilor Olimpice, Creţu a reuşit să urce pe podium, în premieră, în Cupa Naţiunilor, competiţie premergătoare Cupei Mondiale, obţinând medalia de bronz, sportivul prahovean începându-şi activitatea la CSO Sinaia, sub îndrumarea antrenorului Alexandru Comşa.
În acest sezon competiţional, Valentin Creţu a obţinut calificarea la ambele etape desfăşurate până acum în Cupa Mondială, la Winterberg (Germania) şi la Lake Placid (Statele Unite ale Americii), situându-se pe locurile 24, respectiv 23, în prima rundă fiind chiar la opt zecimi de învingător.
Astfel, cu un total de 35 de puncte, sportivul din Sinaia ocupă locul 21 în clasamentul competiţiei, înainte de etapa de la Whistler, ierarhie în care au reuşit să pătrundă 52 de sportivi.