Iubitorii muzicii sunt așteptați mâine în sala de concerte a Castelului Peleș din Sinaia, de la ora 13.00, unde se va desfășura un concert de colinde susținut de Corul Academic
Armonie. Corul aparține Fundației Cavalerii Daciei Club Unesco, director general prof. Paula Ciuclea. Sub bagheta dirijorului Cristian Marius Firca și acompaniat la pian de profesor Florin Seușan, corul va aduce feeria Crăciunului cu un program de colinde românești și din repertoriul internațional. Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.
Infotrip în Țara Bârsei și împrejurimi
În perioada 12-14 decembrie, Autoritatea Națională pentru Turism va organiza evenimentul Infotrip în Țara Bârsei și împrejurimi. Vizita de informare se adresează ghizilor care își desfășoară activitatea în județele din sudul Transilvaniei, având scopul de a pune în valoare destinații și obiective turistice mai puțin cunoscute vizitatorilor. Anul acesta, ca urmare a clasării Transilvaniei pe primul loc la secțiunea Regiuni de vizitat în 2016, de către renumitul ghid turistic Lonely Planet, această parte a țării s-a bucurat de un număr crescut de vizitatori. Cu toate acestea, aici mai sunt încă multe locuri puțin cunoscute, care au un farmec aparte și un imens potențial turistic, după cum precizează reprezentanții ANT într-un comunicat de presă. În cadrul evenimentului amintit, vor fi prezentate formatorilor de opinie din județele învecinate atracții turistice mai puțin cunoscute, situate în apropierea obiectivelor de interes major, tradiții și obiceiuri, gastronomie locală, baze de tratament și centre SPA, din Țara Bârsei și împrejurimi, cu scopul de a atrage mai mulți turiști în această destinație și de a se extinde perioada de ședere în Transilvania a vizitatorilor din țară și din străinătate.
Parisul – din ce în ce mai poluat
Parisul și regiunea înconjurătoare se confruntă de mai bine de o săptămână cu un nivel crescut al poluării în timpul sezonului de iarnă – cel mai intens și cu cea mai lungă durată în ultimii zece ani, a indicat organismul de supraveghere a calității aerului în capitala Franței – Airparif, conform AFP. Acest vârf de poluare este legat de creșterea emisiilor de particule, provocată în principal de încălzirea pe lemne și de traficul rutier, alături de extinderea condițiilor meteo favorabile menținerii acestora în apropierea solului (vântul slab și contrastul de temperatură). Data de 1 Decembrie a fost ziua în care a înregistrat recordul de poluare, cu concentrații maxime de 146 de micrograme pe metru cub. Pentru a patra oară în douăzeci de ani, autoritățile franceze au impus la începutul acestei săptămâni sistemul de circulație alternativ la Paris și în suburbiile sale pentru a încerca să lupte împotriva poluării. Marți au putut circula autovehiculele cu numere de înmatriculare pare, iar miercuri cele cu numere impare. Persoanele care foloseau în comun o mașină beneficiau de o derogare de la aceste restricții. De asemenea, alte măsuri care au fost luate în regiunea pariziană au vizat gratuitatea pe transportul în comun.