Petre Apostol

Sportivul prahovean Florin Daniel Pripici, unul dintre schiorii de perspectivă ai României la schi fond, a fost prezent, de curând, la un concurs internaţional, organizat în Italia, la Riale-Formazza. În vârstă de 21 de ani, legitimat la CSŞ Sinaia, sportivul din lotul olimpic al României a participat la probele de 15 kilometri liber şi de 10 kilometri clasic urmărire.
Conform punctajului internaţional, Daniel Pripici a obţinut cea mai bună performanţă la cursa de 15 km liber, la care s-a situat pe locul 19, cu timpul de 35:09.2 minute, înregistrând o întârziere de 1:32.0 minute faţă de învingător, reprezentantul gazdelor, Giorgio Di Centa, în vârstă de 44 de ani. Schiorul prahovean a fost recompensat cu 68.83 puncte în clasamentul internaţional pentru rezultatul obţinut.
La cea de-a doua cursă, de 10 km clasic urmărire, Daniel Pripici s-a situat pe locul 16, trecând linia de sosire într-o oră şi 1:35.2 minute, încasând, totodată, şi o penalizare de 30 de secunde pentru start fals, câştigătorul întrecerii fiind tot Di Centa (58:28.1 minute). Sportivul prahovean a obţinut doar 124.96 puncte internaţionale pentru acest rezultat.
La startul competiţiei de la Riale-Formazza s-a mai aflat un schior român, Alin Cioancă, de la CSM Bistriţa, tot în vârstă de 21 de ani, care s-a situat pe locul 13 la cursa de 15 km liber şi pe locul 12 la cea de 10 km clasic urmărire.
Daniel Pripici a fost prezent la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, de la Soci (Rusia), din 2014, la care s-a situat pe locul 18 cu echipa României la proba de sprint clasic, iar în februarie, anul acesta, a fost sfert-finalist la Campionatele Mondiale de Tineret disputate la Râşnov, la proba de sprint liber, ocupând locul 23.