N.D.

Propunerea de achiziționare a 50 de autobuze noi Diesel Euro 6, a căror valoare ar fi de circa 210.000 de euro bucata, în sistem de leasing operațional, a stârnit un scandal imens în cadrul ședinței de ieri a consilierilor locali. Deși se părea că proiectul ar putea să fie amânat pentru rediscutare într-o întrunire ulterioară, hotărârea a fost adoptată cu 22 de voturi “pentru” și o abținere. Asta în condițiile în care în sală au fost prezenți reprezentanți ai salariaților SC Transport Călători Express care s-au arătat foarte supărați pe aleșii locali, pe care i-au îndemnat să mai circule și cu autobuzele vechi ale TCE și să mai coboare din mașinile lor de lux printre oamenii de rând.
Așadar, studiul de oportunitate privind cumpărarea în leasing a celor 50 de autobuze noi a fost aprobat, la fel și achiziția propriu-zisă, cu condiția ca modalitatea de achiziție și caietul de sarcini pentru licitație să fie aprobate ulterior de Consiliul Local Ploiești.
Potrivit proiectului adoptat ieri, achiziţia ar urma să se realizeze din veniturile proprii ale bugetului local, în trei etape, pe parcursul anului 2017, astfel: 30 bucăţi până la 30.03.2017, 10 bucăţi până la 30.06.2017 şi alte 10 bucăţi până la 30.08.2017, în conformitate cu prevederile din studiul de oportunitate întocmit de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești.