Petrolul Ploieşti – CS Măneşti Coada Izvorului, astăzi, ora 14:00, „Ilie Oană”
Bogdan Chitic, foto: Cristi Stavri

Aflaţi la „o coadă de topor” în spatele liderului CS Blejoi – numărul golurilor marcate fiind singurul criteriu care departajează primele două clasate, în condiţiile unui golaveraj identic (+39) – găzarii ştiu că doar o victorie cel puţin la fel de concludentă, astăzi, precum cea din etapa trecută, 6-0, la Plopeni, le poate deschide drumul către titlul neoficial de „campioni de toamnă”. Asta şi pentru că, la Urlaţi, de la aceeaşi oră, CS Blejoi anunţă, la rându-i, goluri multe în plasa penultimei clasate, confruntarea de la distanţă dintre cele două pretendente la fotoliul de lider, la finalul turului, făcând, fără îndoială, deliciul ultimei etape din 2016, în Liga A Prahova.
În urmă cu o săptămână, pe Arena „Gheorghe Şilaev”, Petrolul îşi refăcea, deopotrivă, moralul şi golaverajul în faţa unei formaţii decimate de plecări şi accidentări. Astăzi, pe „Ilie Oană”, lucrurile ar trebui să stea de-o manieră similară, întrucât nou-promovata CS Măneşti Coada Izvorului, cu doi titulari suspendaţi în urma cartonaşelor roşii văzute în ultima rundă, pare „încasatorul” perfect pentru ploieşteni, la ultima reprezentaţie pe teren propriu, în acest an. Deşi ocupă locul 10, cu 19 puncte, la mare distanţă de zona „nisipurilor mişcătoare”, CS Măneşti are o medie de 3 goluri primite pe etapă, în contrapartidă cu cele 3 pe care Petrolul obişnuieşte să le marcheze, meci de meci, în porţile adverse.

Ovidiu Oprea, la centru!

Cele două partide care vor decide configuraţia finală a clasamentului la vârf au fost încredinţate unor „cavaleri” cu experienţă, de Liga a II-a, de către Comisia Judeţeană de Arbitri. Astfel, jocul de astăzi, de la Ploieşti, va fi condus de Ovidiu Oprea, ajutat la cele două tuşe de Sorin Nistor şi Andrei Sotir (toţi din Ploieşti), în vreme ce la Urlaţi va oficia o brigadă formată din Mihai Amorăriţei (Câmpina) – Cătălin Popovici (Ploieşti) şi Bogdan Mociorniţă (Băicoi).

Liga A Prahova, etapa a XV-a:
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11.00
CS Cornu – Avântul Măneciu
Petrolul Băicoi – AFC Brebu

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14.00
AFC Băneşti-Urleta – Teleajenul Vălenii de Munte
Tricolorul Breaza – CSO Plopeni
Petrolul Ploieşti – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului
Unirea Urlaţi – CS Blejoi

Duminică, 27 noiembrie, ora 11.00
Unirea Cocorăştii Colţ – CS Păuleşti
CS Ceptura – AS Tufeni Băicoi