• O „salată de vitamine” este alcătuită din legume ce abundă în vitamine, minerale, fibre şi pectin şi vă va curăţa eficient intestinele. Are puţine calorii, astfel ajutând la slăbit. Iată ingredientele: varză; morcovi; sfeclă roşie; legume cu frunze verzi (salată verde, spanac, rucola etc.); zeamă de lămâie; ulei de măsline. Instrucţiuni: se pun 3 părţi varză, o parte morcovi, o parte sfeclă roşie. Varza se taie fideluţă, iar morcovii şi sfecla se dau pe răzătoarea mare, potrivit doctorulzilei.ro.

• Dacă acum 20 de ani obişnuiam să mergem la culcare, în jurul orelor 22 – maximum 23, astăzi, multe persoane reuşesc să adoarmă abia după ora 1 sau 2 noaptea. În opinia specialiştilor,ca să ne păstrăm starea mentală şi fizică, trebuie să ne întoarcem la vechea tradiţie de a ne culca începând cu ora 22, altfel vom dezvolta în timp aşa-zisa oboseală cronică, stare care ne poate scădea radical performanţele în tot ceea ce facem, în general din cauza epuizării glandelor suprarenale, potrivit Libertatea.ro.

• Chiar dacă simţiţi nevoia să consumaţi un fruct în timpul mesei ori imediat după, rezistaţi tentaţiei, altfel digestia va avea de suferit. Fructele se digeră repede, astfel că nu ar trebui combinate cu cereale şi carne sub nicio formă, pentru că vor fermenta şi pot provoca probleme la nivelul sistemului digestiv. Oricât de apetisantă vi s-ar părea o friptură alături de o garnitură de cartofi, nu vă grăbiţi să faceţi această asociere alimentară. Veţi simţi efectele neplăcute ale acestei mese copioase încă de la primele guri. Vă veţi confrunta cu balonare şi cu lipsa de energie pentru început, scrie divahair.ro.

• Injectarea cu sânge „proaspăt” ar putea fi secretul „tinereţii veşnice”. În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au prelevat probe de sânge de la un grup de tineri de 18 ani pe care l-au injectat în şoareci, pentru a vedea efectul. Timp de trei săptămâni, rozătoarele au primit acest tratament, de două ori pe săptămână fiind injectaţi cu plasmă de sânge. Cercetătorii din cadrul Alkahest, o companie farmaceutică din California, au comparat comportamentul animalelor injectate cu cel al şoarecilor din grupurile de control, cu vârste între 2 şi 12 luni, potrivit Science Alert. În mod surprinzător, tratamentul le-a făcut pe rozătoare să se comporte de parcă ar avea vârste mult mai fragede, potrivit Playtech.