Deruta la podul de langa Obor; muncitorii lucreaza sub el !

Una dintre caile rutiere de acces ale municipiul Ploiesti se straduieste, de cateva luni de zile, sa intre in randul lumii. Lucrarile de reamenajare si intarire a infrastructurii destinate automobilelor care traverseaza podul de la iesirea spre Buzau au inceput, in perioada verii, cu elan si voiosie patriotica. Odata sfarsit avantul proletar, conform obiceiului la romani, santierul ramane parasit, fiind deschis luni de zile, fara sa se intample mare lucru, de la o zi la alta. Finalizarea lucrarilor reprezinta, in cazul de fata, un deziderat ce pare din ce in ce mai indepartat, in timp.
Dupa ce au „muscat” cu salbaticie din carosabilul sensului de mers spre Buzau, alaiul de muncitori a disparut ca prin minune, lasand in urma trei lopatari care, alaturi de ustensilele lor primitive, asezonate cu coniacul datator de harnicie, plimba trei roabe, in fiecare zi, dintr-o parte in alta a santierului. Soferii care strabat zona injura movilele de pamant care le-au restrans benzile de rulare, si se intreaba, in acelasi timp, de ce muncesc doar trei muncitori pe tura ? De fapt, mai corect ar fi termenul „plimbare”. Deoarece, in urma distinsilor meseriasi, ramane acelasi peisaj, format din pietre si gropi, care pare ca nu se va schimba niciodata, daca se insista cu acest ritm de munca „ucigator”.
Bineinteles ca lucrarile au un termen de executie, data care, ii asiguram de acum pe constructori, va coincide cu o noua vizita a reporterilor nostri la fata locului. Nu de alta, dar unde se lucreaza cu banul public, vrem sa fim printre primele publicatii care informeaza cetateanul si institutiile abilitate asupra seriozi-tatii celor care incaseaza bani grei pentru astfel de lucrari.
Intrucat lucrarile sunt efectuate din bani publici, am tinut sa avem si un punct de vedere de la autoritatile locale. Primarul Emil Calota a facut precizarea ca, in momentul de fata, nu se vede prea mult prezenta muncitorilor pe pod, deoarece “la aceasta constructie, lucrarile se fac in mod special sub pod, ceea ce inseamna consolidarea armaturilor tuturor stalpilor de sustinere a acestuia. Este lucrarea cea mai mare care se realizeaza, acum, in Ploiesti si de cea mai mare complexitate, valoarea ei fiind de aproape 70 miliarde de lei vechi. Partea de deasupra este cea mai simpla si se va realiza la finalul lucrarilor”.
S.IGNAT