Violeta Stoica

Reprezentanții Biroului Electoral Județean Prahova au tras la sorți, ieri, ordinea în care vor fi tipărite pe buletinele de vot listele candidaților la alegerile parlamentare din luna decembrie. În primul rând, a fost trasă la sorți înscrierea pe buletinele de vot a listelor partidelor parlamentare, astfel că pe primele patru locuri se vor afla Partidul Național Liberal, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, Uniunea Democrată Maghiară din România și Partidul Social Democrat.

Formațiunile politice neparlamentare înscrise în cursa electorală pentru alegerile din 11 decembrie vor fi în continuarea celor patru partide parlamentare, astfel: Partidul România Unită, Alianța Noastră România, Partidul Mișcarea Populară, Uniunea Salvați România, Partidul Ecologist Român și Partidul România Mare. Următoarele locuri pe buletinele de vot vor fi ocupate de organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, în următoarea ordine: Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Sârbilor din România, Asociația Italienilor din România – RO-AS-IT, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociația Liga Albanezilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Democrată Turcă din România, Asociația Partida Romilor “Pro-Europa”, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Uniunea Ucrainienilor din România, Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România și Uniunea Croaților din România.
Singurul independent a cărui candidatură a rămas definitivă pentru Camera Deputaților în Circumscripția Electorală nr. 31 – Prahova, Ion-Marius Fenichiu, va ocupa ultimul loc pe buletinul de vot destinat alegerii deputaților.

Instituția Prefectului va întocmi machetele buletinelor de vot care vor fi utilizate în Circumscripția Electorală nr. 31 Prahova la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Pe buletinele de vot se vor imprima patrulatere, paralele între ele, iar în cadrul patrulaterelor – a căror dimensiune va fi aceeași indiferent de numărul candidaților – vor fi tipărite prenumele și numele candidaților, pe două coloane.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita