Sortii nu ne-au fost prea favorabili. CSU va intalni o echipa din Rusia, fosta formatie a capitanului echipei noastre nationale, Virgil Stanescu. Clujul va juca impotriva celor de la EWE Oldenburg (Germania), iar Sibiul cu BC Banvit (Turcia).
Primul meci pentru CSU Asesoft va avea loc pe 14 octombrie, la Ploiesti, de la ora 19, iar returul pe 21 octombrie, in St. Petersburg. Daca Asesoft va trece de rusi va juca impotriva invingatoarei dintre KK Cedevita si Hyeres Toulon. Sibiul, daca va trece de Banvit, va putea intalni pe BC Donetsk sau pe EKA AEL, iar Clujul pe Borac Nektar sau pe Polytechnica. Cine este Spartak St. Petersburg? Nu este chiar o echipa de care sa te sperii, dar este o formatie din Rusia! Spunem Rusia, spunem petrol, bani, influente, interese, oameni carora nu le place sa piarda. Asesoft are o amintire foarte placuta legata de echipa rusa Lokomotiv Rostov, impotriva careia a castigat finala Fiba Cup din 2005, iar acum isi doreste sa treaca de „spartani” pentru a juca impotriva francezilor de la Toulon sau a croatilor de la Cedevita Zagreb.
Spartak a terminat pe locul 11 anul trecut, iar in ultimii sase ani a prins o singura data play-off-ul, atunci cand Virgil Stanescu a evoluat pentru aceasta echipa (2006-2007). Alb-rosii au o sala de 7700 de locuri, dar fanii lor nu au mai vazut meciuri in cupele europene din 2001.
Antrenorul Pashutin Evgeni are in lot 9 rusi, 3 americani (foto: Andrew Wisniewski), un brazilian, un argentinian si un sarb. Media de inaltime a echipei sale este de 1,95 metri iar cea de varsta de 25 de ani.
Este interesant faptul ca St. Petersburg va avea voie doar cu 6 straini in lot, dintre care maximum doi americani. Regula privind jucatorii romani sau rusi care trebuie sa fie obligatoriu pe teren in intrecerea interna nu este valabila in Eurochallenge!
Vom reveni cu mai multe detalii.