CSU Asesoft Ploiesti a cucerit cel de-al cincilea event consecutiv

Vis implinit
CSU Asesoft Ploiesti – U Mobitelco Cluj Napoca: 82-66

Sala Olimpia nu a mai fost de multa vreme atat de neincapatoare. Foarte multi s-au grabit sa prinda un loc la meciul anului in baschetul romanesc, dar multi au ramas si pe-afara. Sorin Hartman si-a anuntat retragerea, Catalin Burlacu a venit din Italia pentru a-si sustine echipa de suflet, cei 100 de clujeni care si-au sustinut echipa au ajuns ceva mai tarziu.
Titlul sau nimic era deviza gladiatorilor din coloseumul inconjurat de aproape 3.000 de oameni.
20-12 a fost scorul dupa primul sfert. Krstanovic si Cuic au facut diferenta pe final de la mare distanta, intorcand plasa din toate pozitiile. Presiunea foarte mare s-a simtit in jocul ambelor formatii pe acest debut, fiind multe greseli si de-o parte, si de alta.
Clujul s-a distantat la 11 puncte, elevii lui Baldwin avand procentaje de exceptie. Ploiestenii nu au cedat, insa, si, pana la pauza mare, au trecut la conducere. Blidaru si Szijarto au dat totul in defensiva, Obradovic si Cepulis au fost «gurile de foc» din atac, iar Griffith a incheiat sfertul al doilea cu un super slam-dunk in ultima secunda.
Astfel, Asesoft a intrat cu un avantaj de trei puncte la cabine, Krstanovic si Cepulis fiind liderii celor doua formatii cu 17, respectiv 16 puncte. Au contat enorm si recuperarile pivotilor, CSU dominand sub panouri cu 19 mingi castigate.
Pastrandu-si calmul si lasandu-i pe adversari sa se enerveze, jucatorii lui Arnautovic au jucat ceea ce trebuia. 55 la 43 era scorul cu sapte minute inainte de final, Cuic stricandu-le munca alb-negrilor prin faulturile tehnice primite. Obradovic a fost perfect de la libere si si-a facut, astfel, media de puncte in stilu-i obisnuit: cu mult sange rece. Coechipierii l-au simtit in forma si au jucat pentru el, aducandu-i, de fiecare data, mingea in spatiul de trei secunde. 62 la 48 cu zece minute inainte de final si se parea ca nu mai e loc de nicio rasturnare de situatie.
De cinci ani, Asesoft este in varful piramidei baschetului romanesc. Este o pozitie castigata prin munca si investitii. Finala cu Mobitelco ne-a aratat, tuturor, ca nivelul este intr-o continua crestere. Lupta pentru trofeu s-a decis in momentul limita, atunci cand se observa diferenta dintre jucatori si baschetbalisti. Alb-albastrii nu-si puteau permite sa-si dezamageasca fanii, sa rateze o viitoare participare in ULEB sa pierzand titlul in fata Clujului.
Ultimul sfert s-a jucat pe viata si pe moarte, iar castig de cauza au avut cei mai buni si mai lucizi. Dupa o seara de vis, Asesoft s-a impus cu 82 la 66 si a ridicat, pentru a cincea oara, in picioare, un public obisnuit cu marea performanta. La trofee noi, tot noi…
CSU Asesoft Ploiesti
Blidaru 5, 2 pd
Elliott 5. 4 rec, 2 pd
Cepulis 23
Obradovic 25
Carutasu 2, 9 rec
Griffith 9, 5 rec
Paul 3
Szijarto 7, 11 rec, 2 pd
Hartman 3
Antrenori:
Vladimir Arnautovic,
Andreea Carutasu
U Mobitelco Cluj
Medvedj 5
Seals 11
Cuic 9
Buckman 5
Krstanovic 23, 10 rec
Silvasan 6
Lapuste 3
Chetreanu 4
Antrenor: Tab Baldwin
In ziarul nostru de maine vom reveni cu amanunte despre aceasta minunata performanta a sportului ploiestean.
Ionut GEORGESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPSD se aliaza cu PC pentru turul II
Articolul următorBREAZA