• Votarea se desfasoara in ziua de 1 iunie 2008, numai intre orele 7-21. Cetatenii care se vor prezenta la sectiile de votare unde sunt arondati vor primi patru buletine de vot, pentru alegerea: primarului, a presedintelui Consiliului Judetean, a membrilor Consiliului Local si a membrilor Consiliului Judetean Prahova • Pe fiecare buletin de vot in parte sunt trecute – in cazul alegerii primarului si a presedintelui Consiliului Judetean: numele candidatului si sigla partidului • In cazul buletinelor de vot pentru alegerea membrilor Consiliului Local si a membrilor Consiliului Judetean sunt mentionate si listele de candidati propusi de formatiunile politice • Pe toate cele patru buletine de vot, ordinea candidatilor este cea stabilita in urma tragerii la sorti, cel care voteaza urmand sa puna stampila „Votat” – o singura data.

Este bine de stiut

Componenta membrilor consiliilor locale si a Consiliului Judetean va fi stabilita din primul tur. In cazul alegerii primarului, va fi declarat castigator candidatul care a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate. Daca niciunul dintre candidati nu a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin – pe data de 15 iunie. La al doilea tur de scrutin participa numai candidatii clasati pe primele doua locuri, respectiv cei aflati in situatie de balotaj (niciun candidat nu a intrunit majoritatea de voturi ceruta de lege). De asemenea, al doilea tur de scrutin se va putea organiza si in caz de balotaj intre doi sau mai mai multi candidati la functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Atentie!
Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi. Si tentativa se pedepseste.