Oamenii au nevoie de solutii realiste. Vremea promisiunilor a trecut!
Are 56 de ani. Este casatorit si e tatal unui baiat. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti – Facultatea de Electrotehnica. Timp de peste un sfert de veac a detinut diverse functii de conducere, precum cea de director comercial si, respectiv, director general la IUM Filipestii de Padure (azi Muntenia), intre 1983 – 2001, iar de atunci este director al SC Rominex SA Timisoara – Sucursala Ploiesti. Pe langa deprinderea artei de a lucra, eficient, cu colectivitati de cateva mii de oameni, experienta si profesionalismul dobandite in functiile detinute l-au ajutat sa gaseasca, de fiecare data, solutii optime la probleme nerezolvabile, in aparenta. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile care l-au facut pe ing. CIOCOIU CONSTANTIN foarte cunoscut in orasul sau natal, Baicoi, dar si in Campina, Sinaia sau Ploiesti.
– Domnule Ciocoiu, din 1976 coordonati doar activi-tatea unor firme, iar acum aspirati la fotoliul de primar al Baicoiului. Ce calitati va recomanda pentru o astfel de functie?
– Fiind inginer de profesie, mi-am impus de tanar sa fac orice lucru cu rigurozitate, deci de calitate si la timp. Ulterior, acesta a devenit un mod de viata pentru mine, ca si pentru colectivele numeroase pe care le-am coordonat. Sigur, n-a fost usor, dar actionand in baza unor decizii clare, cu responsa-bilitati si termene precise, ne putem atinge obiectivele pro-puse. Dupa acelasi principiu m-as ghida si daca as fi ales primar, si nu dupa fraze sforaitoare, ca sa nu le spun vorbe goale, de care uziteaza multi dintre edilii in functie. Consider ca nu-mi va fi greu deoarece am destula experienta si in administratia publica. Astfel, le reamintesc baicoie-nilor ca, intre 1992 – 1994, am fost consilier local la Filipestii de Padure, intre 1992 – 2000, consilier in cadrul Consiliului Judetean, iar intre 2005 – 2008, consilier local al orasului Baicoi. De asemenea, intre 1993 – 1994, am fost membru al Delegatiei Permanente a Consiliului Jude-tean. Revenind la intrebare, ocu-parea fotoliului de primar al Baicoiul este, fireste, o provocare pentru toti contracandidatii, insa, in ce ma priveste, este mai mult: angajamentul de a rezolva nu putinele probleme de care sufera acest oras. Oamenii au nevoie de solutii realiste, caci de dus cu vorba s-au saturat.
– Au fost mai multe partide care „v-au facut curte” si, totusi, candidati ca independent. De ce?
– In primul rand, pentru ca m-au indemnat chiar unii dintre contracandidati, care au fost, din 1990 incoace, in conducerea si administratia orasului, iar ceea ce au facut se vede cu ochiul liber: adica mai nimic! In al doilea rand, intrucat doresc sa ofer baicoienilor posibilitatea de a alege calitatile fiecarui candidat si, in final, sa voteze competenta, cinstea si corectitudinea, nu spiritul de „gasca” bazat pe intentii obscure, departe de interesele oamenilor si ale orasului nostru.
– Ce credeti ca doresc, intai si-ntai, cetatenii Baicoiului de la viitoarea administratie?
– Cum spuneam, profesio-nalism si corectitudine, nu ama-torism in conducerea primariei, pe de o parte, respect si sigu-ranta pentru locuitorii acestei urbe, pe de alta parte. Atingerea unor asemenea standarde presu-pune, insa, realizarea unor obiective stringente, incepand cu modernizarea infrastructurii si terminand cu reabilitarea unor ramuri sportive. Am in vedere, de pilda, extinderea alimentarii cu apa in toate cartierele; asfaltarea tuturor strazilor; infiintarea unui parc industrial, in colaborare cu Consiliul Judetean; regularizarea albiei paraului Dambu; sustine-rea investitorilor romani si straini, prin acordarea de facilitati in vederea crearii de locuri de munca; finalizarea, pana la 31.12.2009, a eliberarii titlurilor de proprietate si, pana la 31.12.2010, punerea in posesie a tuturor celor indreptatiti; atribuirea gratuita de terenuri familiilor tinere pentru a-si construi o casa; sustinerea copiilor supradotati, proveniti din familii cu venituri modeste; amenajarea unui parc central, in zona lacului; infiintarea unui club sportiv al orasului, cu parti-ciparea agentilor economici locali, precum si a unor parcu-lete si spatii de joaca pentru copii, in fiecare cartier. Sigur, pentru realizarea acestor obiec-tive este nevoie de sume sub-stantiale, pe care le voi obtine pe trei cai: accesarea de fonduri europene (cu precadere neram-bursabile), fonduri guverna-mentale si, respectiv, locale.
– La finalul discutiei noas-tre, ce mesaj doriti sa le adresati alegatorilor?
– Ii indemn pe concetatenii mei sa se prezinte, cu totii, la vot si sa aleaga pe acel candi-dat care considera dumnealor ca POATE sa le rezolve proble-mele majore cu care se con-frunta. In situatia in care votul concetatenilor imi va fi favo-rabil, IMI ASUM RESPONSA-BILITATEA unui act de con-ducere eficient si a unei admi-nistratii a orasului indreptata exclusiv spre interesul lor.
D. CONSTANTIN