Abia trecuta vacanta de Pasti, hotelierii de pe Valea Prahovei au coborat tarifele la cazare astfel incat sa-i determine pe turisti sa vina la munte si de 1 Mai.
Viceprimarul din Azuga, Claudiu Ivascu, sustine ca, la unitatile turistice de doua stele din localitate, preturile la cazare au scazut cu 20 pana la 40 la suta. „Am discutat cu mai multi patroni de vile si pensiuni si mi-au spus ca au micsorat preturile substantial. In unele cazuri, de la 100 de lei la 80 de lei sau chiar de la 140 de lei la 100 de lei”, ne-a spus interlocutorul nostru.
Mariana Suncu, reprezentanta unui hotel de trei stele din Busteni, a declarat ca, de la o reducere de 20 la suta – de care turistii au avut parte cumparand pachetele de Pasti – in „weekendul prelungit” care va incepe maine si se va incheia luni, acestia vor beneficia de un discount de 15 la suta.
Locurile de cazare nu vor prisosi insa. Cea mai mare unitate turistica de pe Valea Prahovei, Hotelul Sinaia, nu va avea niciun pat liber in ziua de 1 Mai. „Pentru aceasta perioada, am vandut toate locurile catre o agentie de turism din Serbia, astfel incat toate camerele vor fi ocupate cu turisti din aceasta tara”, ne-a spus Ciprian Stanciu, de la agentia de turism „Sinaia”. Potrivit acestuia, incepand cu zilele de Pasti, la Hotelul Sinaia, preturile au fost micsorate cu 25 la suta.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următor***