Apropierea Sfintelor Sarbatori de Pasti reprezinta pentru multe persoane, si un prilej de a-si spori veniturile, iar pentru altii – momentul sa-i invidieze. Unii beneficiaza de prime sau tichete cadou, altii, in schimb, nu primesc niciun leu fata de salariul pe care il iau in fiecare luna. In ambele situatii se regasesc si angajatii din administratia publica locala, care “ponteaza” in Palatul Administrativ.
In cazul angajatilor Primariei Ploiesti, cele 400 de persoane urmeaza sa primeasca prime de sarbatori, dupa cum ne-a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Alina Istratescu „conform contractului colectiv de munca. Ei vor beneficia de un ajutor de sarbatori, care va fi echivalentul a cate unui salariu mediu brut pe institutie. Aceasta inseamna aproximativ 6-7 milioane de lei vechi. Banii urmeaza sa intre pe card”.
In ceea ce priveste salariatii Consiliului Judetean Prahova, acestia au primit, deja, mult discutatele tichete-cadou care au constituit subiect de dezbatere la nivelul Guvernului in ultima perioada. „Membrii nostri au primit tichetele cadou. Valoarea acestora reprezinta jumatate din salariul mediu brut pe economie, folosit la fundamentarea bugetului de asigurari sociale, adica 650 lei”, ne-a declarat presedintele sindicatului, Ion Zidarescu.
Cei mai ghinionisti sunt angajatii Prefecturii Prahova, care nu au primit niciun leu inainte de sarbatori. „Nu am primit nimic. Dat fiind ca noi tinem de Guvern, nu s-au acordat niciodata prime, nici de Pasti, nici de Craciun”, ne-a mentionat Mihai Condrescu, purtatorul de cuvant al institutiei amintite.
Camelia NASTASE