RIDICHEA NEAGRA are actiune depurativa, energizanta si este de neintrecut in eliberarea ficatului si a rinichilor de toxine. Consumata cruda, ridichea neagra este un adjuvant pretios pentru persoanele care sunt expuse la alergii si eczeme. Substanta sulfurata pe care o contine ii confera proprietatea de a stimula pofta de mancare, fapt pentru care este recomandata tuturor celor cu apetit scazut. Ridichile negre au, de asemenea, actiune afrodisiaca si se folosesc si impotriva tusei. In acest scop, ridichea se curata de coaja si se face o gaura in mijlocul ei, cu ajutorul unui cutit. Se pune zahar si se lasa pana cand se formeaza un sirop.
STRUGURII contin un complex bogat de vitamine B 1, B2, C, A, B6 si K. Consumul de struguri este eficace in afectiunile ficatului, in cele gastrointestinale, stimuleaza digestia si elimina putrefac-tiile. Continutul ridicat de saruri de potasiu al strugurilor face ca acestia sa aiba o actiune depurativa. Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat in bolile infecto-contagioase, precum scarlatina, rujeola, varicela, gripe, dar si in tumori maligne. Strugurii purifica sangele, intaresc sistemul imunitar si contribuie la cresterea masei musculare in cazul organismelor slabite de cancer.
INFOMEDICA
Foarte multi oameni care beau ocazional ajung sa devina dependenti de alcool. Alcoolismul este o boala declansata de mai multi factori, printre care determinismul genetic, adica inclinatia catre consumul abuziv. Ca si dependenta de droguri, obsesia pentru alcool este de ordin psihologic si fizic, oprirea brusca a consumului fiind insotita de starea de sevraj. Abstinenta afecteaza organismul, insa, suferintele provocate de consumul excesiv de bauturi alcoolice fiind extrem de grave: bufeuri si vasodilatatii, deshidratare si senzatie permanenta de sete, prezenta corpilor cetonici in sange si urina, carenta mare de vitamine B1, B12, PP. De asemenea, pulsul slab si rapid, oboseala, tulburarile de dispozitie cu irascibilitate aparuta din senin, indispozitiile matinale, afectiunile ficatului sunt efectele daunatoare ale acestui viciu, care, de cele mai multe ori, se soldeaza in final cu hepatita cronica, ciroza, dementa, etc.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE