Modul de depunere a declaratiilor fiscale s-ar putea modifica in curand. Agentia Nationala de Administrare Fiscala vrea sa renunte la declaratiile fiscale depuse pe discheta insotita de hartie si sa introduca declaratiile fiscale pe hartie cu informatia codificata prin cod de bare.
Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Economiei si Finantelor, declaratiile fiscale care ar urma sa fie depuse astfel sunt: declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, decontul de taxa pe valoarea adaugata, declaratia privind impozitul pe profit, declaratia rectificativa, decontul privind accizele si decontul privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna.
Exceptie de la aceasta regula vor face declaratiile depuse pe internet. ANAF vrea sa renunte la depunerea declaratiilor fiscale in format electronic deoarece acestea implica o capacitate limitata de stocare a datelor, timp mare de citire, cazuri in care discheta prezinta defectiuni si nu poate fi accesata pentru citirea datelor si timp consumat de programele care verifica dischetele impotriva virusilor informatici.