Nu stim cate proiecte pentru amenajarea de spatii verzi au fost transmise de catre administratiile locale prahovene la Bucuresti, dar stim exact cate a aprobat Guvernul. Numai doua. Si, coincidenta, este vorba despre proiectele intocmite de primari liberali, respectiv alesii din Sinaia si Gura Vitioarei.
Despre proiectul intocmit de catre autoritatile locale ploiestene – care prevedea amenajarea unui mare parc in zona de vest a orasului, in fapt un complex de agrement care includea si construirea unui stadion – niciun cuvant, cat sa nu se poata interpreta ca acceparile s-ar fi putut face si… din punct de vedere politic. Cert este insa ca, fara sa se precizeze care au fost criteriile in baza carora s-au acceptat documentatiile transmise de catre administratiile din Sinaia si Gura Vitioarei, finantarea a fost aprobata – dupa cum s-a publicat chiar si in Monitorul Oficial. Iar finantarea se face prin programul national de imbunatatire a calitatii mediului vizand realizarea de spatii verzi in localitati.
Astfel, Guvernul a alocat primei localitati 500.000 de lei pentru amenajarea de parcuri de distractii pentru copii in satele Gura Vitioarei si Faget, iar la Sinaia – 803.504 lei, unde, de asemenea, se vor amenaja tot locuri de joaca pentru copii. Mai bine zis cinci, la care se adauga extinderea unuia existent, dupa cum anuntase, la depunerea proiectului, conducerea orasului.
N.DUMITRESCU