Doi turisti sunt blocati, de duminica, in Muntii Bucegi, ei neputand sa coboare de la Cabana Varful Omu din cauza viscolului si a cetii de pe platoul Bucegi.
Dupa cum v-am informat in ziarul de luni, pe baza precizarilor primite de la Salvamont Busteni, cei doi turisti, un barbat si o femeie, au incercat sa coboare, inca de duminica, de pe munte, dar nu au reusit din cauza vantului puternic ce viscoleste zapada si a cetii.
Ei au cerut ajutorul salvamontistilor si o echipa a incercat sa ajunga la cabana pentru a-i ajuta pe cei doi sa coboare in statiune, dar nu a reusit din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Ieri, salvamontisti din Busteni patrulau pe platoul Bucegilor, incercand sa ajunga la cabana Varful Omu, in conditiile in care vizibilitatea era redusa, vantul batea cu viteza de 130 de kilometri pe ora viscolind zapada, iar la altitudinea de 2.000 de metri stratul de zapada viscolita masoara intre 25 de centimetri si un metru. Turistii se afla in siguranta la cabana, au caldura, mancare si apa, iar viata lor nu este in pericol, dupa cum au declarat reprezentanti ai salvamontistilor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorPilule de descretit fruntile