Lucrarile de montare a instalatiei de transport pe cablu intre Cota 998 si Cota 1.400 au ajuns intr-un stadiu avansat, potrivit Biroului de relatii publice al Primariei Sinaia.
Astfel, in momentul de fata, reprezentantii firmei de la care instalatia a fost achizitionata – Doppelmayr – sunt veniti la Sinaia pentru a asigura asistenta in vederea montarii statiei de plecare a telegondolei, pentru ca, ulterior, acestia sa se ocupe de montarea statiei de sosire, de la Cota 1.400.
De asemenea, in apropierea statiei de plecare a inceput construirea garajului in care vor fi depozitate cele 35 de telegondole – aceasta lucrare cazand in sarcina antreprenorului general, societatea Dunarea. Pana acum, au fost turnate si fundatiile pentru instalarea tuturor celor opt stalpi intermediari, acestia fiind adusi deja din Austria.
Reamintim ca este vorba despre o investitie totala de 7,7 milioane de euro, o treime din acesti bani fiind asigurati de Guvernul Romaniei. De altfel, in iunie, seful executivului a venit la Sinaia pentru a turna primul cancioc de ciment la temelia viitoarei instalatii de transport pe cablul. Conform celor mai optimiste previziuni exprimate la acea data, intreaga lucrare ar fi trebuit sa fie gata in patru luni, termen care se implineste duminica, 14 octombrie.
(I.S.)