Lectia campionilor entitre. Pentru clujeni, dar si pentru nou-veniti
Una rece, una calda. Jocul echipei Asesoft de dupa pauza mare a fost cu mult diferit fata de cel din prima repriza. Defensiva la sange practicata de elevii lui Jojic i-a sufocat pe clujeni, Seals & Co. fiind practic asfixiati de capcanele alb-albastrilor. La finalul meciului, oaspetii au ramas fara glas, dar au gasit cateva vorbe goale cu care au aruncat dibace in directia arbitrilor. Ce-i drept, au fost mai precisi decat la aruncarile din sferturile trei si patru… Dar, cum ar spune americanii, „all’s fair in love and basketball”!

Dupa doua cosuri simple marcate de pivotii titulari ai Asesoftului, Obradovic si Griffith, elevii lui Perisic si-au intrat in mana. Uche Iheadindu a intors plasa de la distanta iar Medvedj a dus Clujul in avantaj pentru prima data (7-5). Din acest moment alb-negrilor le-a intrat aproape orice aruncare, astfel ca jocul pana la pauza mare se poate rezuma astfel: Levar Seals a fost precis de la distanta, Uche a castigat duelul in aparare cu apaticul Elliott, Lapuste a marcat prin slam-dunk, Jojic nu a gasit solutii, jucatorii nu l-au ajutat, iar diferenta a crescut pe tabela, spre disperarea intregii sali (41-18, dupa al doilea cos „de afara” al pivotului Krstanovic).
Semnalul de revenire l-a dat Elliott printr-un dunk in forta dar, in primul rand, Levente Szijarto, care a imprimat jocului o alta fata de la intrarea sa in teren. Daca toata lumea stia ca se va apara bine, si ca Seals va avea probleme, „sesarul” lui CSU a evoluat foarte bine in atac. A tras atunci cand echipa avea mai mare nevoie si a fost unul dintre principalii artizani ai revenirii de dupa pauza.In sfertul al treilea, clujenilor le-a fost turnat plumb in ghete. O aparare in zona bine pusa la punct a pus capat suprematiei lui U in atac. Contraatacurile au fost principala arma a ploiestenilor, Elliott, De’Angelo si Szijarto transformand in puncte sarguinta la recuperare a pivotilor. Medvedj a incercat sa le mai taie din elan campionilor printr-un cos de exceptie de la noua metri (53-41), dar pana ca scorul sa devina 55 la 55 nu au trecut decat cateva minute.
Astfel, ultimul sfert a inceput practic de la 0. Egalitatea era insa doar pe tabela, alb-albastrii avand un plus evident la capitolul moral. Virgil Carutasu i-a stins lumina lui Zoran Krstanovic cu un capac pe panou, Seals a aruncat in disperare de la trei puncte si a marcat abia dupa cea de-a treia recuperare ofensiva iar Obradovic a simtit momentul si a inscris din spatele semicercului.
Gazdele au calcat acceleratia, iar Szijarto si De’Angelo au inscris cu fault dupa doua atacuri trase la indigo. Din acel moment, clujenii au cedat psihic, astfel ca pana la final nu s-a mai pus decat problema scorului. 75-64, iar cei 2000 de oameni care au venit la meci au putut vedea o lectie a campionilor en-titre. Au avut ce invata atat clujenii, care au crezut ca meciul s-a terminat la pauza, dar si noile achizitii ale lui CSU care trebuie sa confirme si sa lupte pentru un loc in prima echipa.
Statistici
CSU Asesoft Ploiesti – U Mobitelco Cluj Napoca 75-64 (11-24, 17-19, 27-12, 20-9)
CSU Asesoft Ploiesti
Blidaru: 4 pct, 3 pd
Elliott: 14 pct(1×3), 7 rec, 3 pd, 5 interceptii
Szijarto: 14 pct(2×3), 2 pd
Obradovic: 15 pct, 5 rec
Paul: 2 pct
Griffith: 5 pct, 7 rec
Carutasu: 9, 3 rec, 3 pd
De’Angelo: 11 pct, 5 rec, 2 pd
Echipa: 2 pct-61%, 3 pct-28%, 1pct-71%
Antrenor: Mladen Jojic
U Mobitelco Cluj Napoca
Seals: 13 pct(3×3), 7 rec
Medjvedi: 12 pct(2×3), 5 rec
Krstanovic: 22 pct(2×3), 10 rec
Lapuste: 6 pct(1×3), 3 rec
Uche: 7 pct, 2 pd
Cuic: 4 pct, 3 pd
Echipa: 2pct-44%, 3pct-30%, 1pct-91%.
Antrenor: Miodrag Perisic
Divizia A, etapa a II-a, alte rezultate:
BC CS Gresiloft Targoviste – CSU Atlassib Sibiu 83-81
BC Arges Pitesti – CS Otopeni 96-85
BC Mures Targu Mures – BCM ELBA Timisoara 79-78
CS Gaz Metan Medias – CSM Leonardo Oradea 86-78
CSU Cuadripol Municipal Brasov – CS Rapid Neoset Bucuresti 87-72
BC Ramnicu Valcea – CS Dinamo Gealan Bucuresti 84-90
Ionut GEORGESCU