Cercetatorii de la University College din Londra au descoperit ca ar fi bine sa bem ceva dupa lucru. Persoanele care beau moderat si regulat au gandirea mai ascutita. Aceasta s-ar putea datora faptului ca alcoolul intensifica circulatia sangelui in creier, ceea ce duce la imbunatatirea functiilor cerebrale.
La ora 19:30, specialistii recomanda o cina usoara. O masa de seara prea consistenta induce somnul. In plus, aceasta duce la balonare si somn agitat. Ar fi bine sa optati pentru o cina bogata in legume, cu mici portii de proteine.
Dureaza 15 minute pana creierul realizeaza ca stomacul este plin, ceea ce inseamna ca o sa mancati 15 minute in plus in cazul in care vreti sa va simtiti satui.
La 23:00 se recomanda o baie calda, care scade temperatura corpului si va ajuta sa dormiti bine. Daca apa este calda, atunci cand iesiti din cada, corpul se va raci.
La 23:30 este bine sa mergeti la culcare. Aceasta ora va permite sa dormiti cele 8 ore de care aveti nevoie.
Desi nu exista un numar de ore exact pe care un adult trebuie sa le doarma, cercetatorii spun ca, in medie, barbatii ar trebui sa doarma sapte ore, iar femeile – sapte ore si douazeci de minute. Este bine sa dormiti, oricum, mai mult de cinci ore daca doriti sa va pastrati in forma. Printr-un studiu realizat de Case Western Reserve University in Cleveland , Ohio , s-a descoperit ca femeile care dorm mai putin de cinci ore pe noapte risca sa castige in greutate. Pastrarea aceleiasi ore de somn va va ajuta organismul sa se sincronizeze si veti dormi mai bine. Este recomandat ca dormitorul sa fie intunecat.