De la inceput
FC Petrolul Ploiesti – Dunarea Galati

In aceasta dimineata, cu incepere de la ora 11,00, FC Petrolul Ploiesti va intalni pe Dunarea Galati intr-un meci extrem de important pentru ambele echipe, daca avem in vedere esecurile pe care le-au inregistrat in prima etapa.
Daca, la ultima conferinta de presa a „galben-albastrilor”, Eduard Alexandru – directorul general al clubului petrolist – anunta ca Petrolul va juca, in proportie de 90%, pe stadionul „Ilie Oana” din Ploiesti, iata ca aceasta delicata problema nu s-a solutionat, chiar daca „boss”-ul ploiestenilor a mai precizat ca are si acordul Federatiei Romane de Fotbal !
„Lupii galbeni” vor incerca, din nou, sa treaca, in aceasta partida peste debutul nesatisfacator din acest sezon, cu doua infrangeri in trei zile, la Otopeni si Ramnicu – Sarat, acest din urma meci contand pentru etapa a patra a „Cupei Romaniei – Timisoreana”.
Pentru a-si trece in cont toate punctele puse in joc, elevii lui Tavi Grigore s-au pregatit cu atentie si seriozitate, au tras concluziile necesare din cele doua rezultate nefaste si sunt acum pregatiti sa o ia de la inceput. Un inceput care sa insemne victoria in fata galatenilor si un parcurs de regularitate, in continuare, in vederea atingerii obiectivului stabilit: promovarea in Liga I.
Dupa revenirea de la Ramnicu-Sarat, echipa si-a strans randurile si a parcurs ciclul regulat de antrenamente.
De joi, lotul de fotbalisti cu care Tavi Grigore spera sa obtina prima victorie din acest sezon a intrat in cantonament la hotelul „Vigo” din Ploiesti urmand ca in ziua jocului sa ia cap compas orasul Moreni.
Indisponibil pentru acest dificil test este Marinescu, iar Florin Parvu s-a refacut dupa o veche accidentare si e posibil ca el sa se regaseasca in primul „11”.
Incerti sunt Odoroaba si Ghita dar se spera in recuperarea lor pana la ora jocului.
Meciul va fi condus de o brigada de arbitri avandu-l la centru pe Ciprian Amarandei, din Iasi, asistat la cele doua linii de Catalin Oprisan si Daniel Hulubei (ambii din Vaslui).
Arbitru de rezerva a fost desemnat ploiesteanul Adrian Ilyes.
Din partea Federatiei Romane de Fotbal, ca observator, va fi prezent Gheorghe Enea-Bucuresti.
In aceasta etapa se mai disputa partidele: FC Sacele-FC Dunarea Giurgiu, Progresul Bucuresti-Inter Gaz Bucuresti, FC Brasov-Dinamo II Bucuresti, Sportul Studentesc Bucuresti – CS Otopeni, FC Botosani – CS Concordia Chiajna, Prefab Modelu – Delta Tulcea si FCM Bacau – Forex Brasov.
Nelu STEFANESCU