• spune Elena Chiriac, presedinta organizatiei de femei a PD Busteni

Elena Chiriac este lidera femeilor din Partidul Democrat organizatia Busteni. In urma cu trei ani, a infiintat Clubul „Femina”, club in cadrul caruia, periodic, sunt organizate intalniri. Cu medici, juristi, actori, scriitori, caricaturisti sau muzeografi. Cu sustinerea tuturor femeilor din oras (pediste ori nepediste), cu ocazia celor mai importante sarbatori din an, clubul acorda cadouri pentru copiii si pensionarii fara posibilitati materiale. Pentru ca este patroana unei firme, Elena Chiriac contribuie cu bani la toate aceste actiuni. Fiindca firma pe care o patroneaza este o cofetarie, contribuie si cu dulciuri. Din belsug. Celor mici, „vecinii sai de la Scoala nr. 2”, le-a pregatit niste cornuri speciale la 1 leu bucata. Un fel de subventie. Si le-a reparat si intrarea in scoala. „Tot ce fac, fac din inima. Lucrurile pe care le faci din inima sunt cele mai frumoase” – ii place sa spuna.
Considera ca familia este cea mai mare realizarea a sa, apoi cofetaria si oamenii care lucreaza la cofetarie, iar in al treilea rand – calatoriile pe care le-a facut in tara si in strainatate.
– Doamna Elena Chiriac, cate prajituri are voie sa manance un salariat din galantarul cofetariei dvs?
– Cate vrea!
– Care e preparatul dvs preferat?
– Prajitura „Floare de colt”, care e facuta din foi de miere, nuca si frisca naturala. Dar imi plac si placinta cu branza dulce, placinta cu branza sarata, Ora 12, choix à la crème, savarinele, ruloul cu frisca, fagurele cu miere, mascota, tiramisu, tartele… Toate-s bune. Pe client nu poti sa-l pacalesti. Daca a mancat o data si nu i-a placut, a doua oara nu-ti mai intra in cofetarie.
– Deviza Clubului Femina suna in felul urmator: „Omul este floarea, fructul si samanta pamantului. Femeia este floarea si parfumul vietii; barbatul este fructul dragostei, iar copilul este samanta iubirii”. Interesante cuvinte, cine le-a spus?
– Sunt niste maxime pe care le-am gasit intr-un almanah vechi. Nu sunt ale mele. Dar sunt adevaruri. In a doua fraza se dezvolta ceea ce se spune in prima propozitie.
– Nu era mai corect „copilul este fructul dragostei”, si nu barbatul – asa cum se spune?
– Nu, nu, copilul e samanta, fiindca e ceea ce rezulta. Vedeti, sunt maxime dintr-o carte. Asa le-am gasit, asa le-am scris.
– Daca am intreba la Clubul Femina cine dintre Boc si Basescu arata mai bine, ce ni s-ar raspunde?
– Cred ca mai iubit este Basescu, pentru ca a fost mai direct. Intotdeauna a spus lucrurilor pe nume. Poate n-a rezolvat problemele, dar a fost sincer. In special tineretul il simpatizeaza.
– Dumneavoastra, ca femeie, care va place mai mult?
– Boc nu mi-a placut niciodata. Nu stiu de ce. Cand a cazut atunci la emisiunea lui Andrei Gheorghe era cat pe ce sa ramana acolo. Totusi, s-a ridicat. A fost chiar simpatic, n-a schitat niciun gest de durere. Insa e mai putin agreabil.
– Vreti sa spuneti ca Boc, presedintele PD, nu este „fructul dragostei”?
– Nu orice barbat este fructul dragostei. Boc poate sa fie fructul dragostei la el acasa. Oricum… nu trebuie sa discutam noi chestii din astea.
– Cat mai stati in politica?
– Nu m-am hotarat inca.
– Se fac multe compromisuri?
– Da. In politica, pentru a ajunge la superlativ, trebuie sa ai realizari foarte mari si sa faci compromisuri. Nu poti sa reusesti fara compromisuri. Eu sunt zodia leului si nu prea-mi place sa cedez.
– Se spune ca politica este o… Este?
– O fi.
Ionut STANESCU