La sfarsitul lunii iulie, consilierii municipali au rectificat, din nou, bugetul municipiului Campina, dupa ce, cu numai o luna inainte, procedasera in mod identic. Ca o noutate, niciunul dintre amendamentele propuse de catre consilieri nu a fost aprobat la vot, singurele care au trecut fiind amenda-mentele primarului, iar proiectul de rectificare, in ansamblul sau, a fost votat cu 15 voturi pentru, o abtinere si chiar un vot impotriva. Ultima modificare a bugetului campinean a fost motivata de trei cereri de finantare.
Prima si cea mai mare a venit din partea conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila, care a solicitat 400.000 de lei, pentru reabilitarea termica a unitatii, ca si pentru renovarea Pavilionului central (fostul castel al contelui Blome, unul dintre monumentele arhitectonice ale orasului). La propunerea primarului Horia Tiseanu, s-au acordat Spitalului Voila 300.000 RON.
O alta cerere a venit de la conducerea clubului de fotbal FCM Campina, care a solicitat 150.000 de lei, banii fiind necesari pentru activitatea in esalonul al doilea al fotbalului romanesc a echipei-fanion a orasului. In plus, cei 50.000 de lei primiti de la Consiliul Judetean au fost directionati catre acelasi club, pentru a se putea realiza diverse reparatii urgente la baza sportiva de la Poiana Campina. Suplimentarile de fonduri catre FCM Campina au fost acordate cu greutate de catre consilieri, nu putini fiind aceia care s-au ridicat impotriva acestui demers. Consilierul independent Elvis Arghir nu a scapat ocazia de a pune o “contra” propunerilor de suplimentare venite din partea primarului, vesnicul sau rival: “Personal, cred ca proiectul nu ar trebui sa treaca. Sau daca ne hotaram sa sprijinim aceasta echipa, haideti sa facem un efort si s-o ajutam sa ajunga in finala Ligii Campionilor”. Consilierul conservator Marian Constandache s-a declarat si el impotriva finantarii fotbalului: “Fotbalul este o afacere privata. Si-asa, s-au dat zeci de miliarde de lei vechi, bani cu care se putea ridica un cartier de locuinte. Propun ca suma de 200.000 de lei sa nu o alocam pentru fotbal, ci pentru modernizarea rampei ecologice de la Banesti.”
Politia Comunitara a solicitat, si ea, 35.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism, solicitare care a fost aprobata de catre alesii locali. In legatura cu institutia din subordinea Primariei care vegheaza la pastrarea ordinii in localitate, primarul Horia Tiseanu a facut urmatoarea precizare: “Executivul local incearca sa castige un proiect cu finantare europeana pentru modernizarea si perfectionarea Politiei Comunitare, proiect la care municipalitatea trebuie sa participe cu 10% din valoarea totala a fondurilor necesare”.
Adrian BRAD