In perioada urmatoare, reprezentantii Colegiului Medicilor Prahova risca sa nu mai aiba pe unde intra in sediu. Si asta deoarece calea de acces a imobilului in care isi desfasoara, in prezent, activitatea institutia (Strada Tudor Vladimirescu, nr.127) si pe care il administreaza impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) va fi blocata de catre aceasta din urma. Dupa cum ne-a precizat Sanda Bosovei, presedintele Colegiului Medicilor Prahova, „DGASPC intentioneaza sa infiinteze in acest spatiu un centru care sa permita gazduirea, ingrijirea si pregatirea unor copii aflati in dificultate, care au savarsit fapte penale. Ca atare, reprezentantii institutiei respective ne-au anuntat, deja, ca vor fi construite garduri care sa izoleze acest centru de restul cladirilor. Numai ca, in aceasta situatie, noi, cei de la Colegiul Medicilor nu am mai putea sa ajungem in cladire decat cu avionul sau daca ne… teleportam. Din aceasta cauza, am solicitat acum doua luni, si ne-a fost aprobata – darea in administrare a unei cladiri denumita «Cabana», cu o suprafata construita de 85,54 mp si un teren de 413,15 mp, care sa ne permita realizarea unei cai de acces separate”.
Insa, cladirea respectiva nu va putea fi folosita de catre medici, aceasta urmand, in perioada urmatoare, sa fie demolata din cauza faptului ca durata de functionare fusese depasita, iar realizarea unor eventuale lucrari de reparatii, nu ar fi putut sa o aduca la parametrii unei constructii noi. Mai mult, dupa cum a mai precizat interlocutoarea noastra, cladirea este un adevarat focar de infectie, reprezentand un risc epidemiologic crescut. Ca urmare, ramane doar posibilitatea realizarii caii de acces.
In ceea ce priveste stadiul lucrarilor la aceasta, Sanda Bosovei a mentionat: „Planul de realizare este gata si asteptam acordul de la Consiliul Judetean Prahova. Ulterior, urmeaza sa obtinem toate avizele si autorizatia de constructie de la Directia de Urbanism. Valoarea estimata a investitiei se ridica la aproximativ 70.000-80.000 lei, bani pe care va trebui sa-i suportam din bugetul propriu”.
Presedintele Colegilor Medicilor Prahova a concluzionat discutia pe aceasta tema, astfel: „Daca am fi stiut cate costuri implica mutarea noastra in acest sediu, probabil ca nu am fi acceptat de la bun inceput. Si asta, deoarece suntem o institutie care se autofinanteaza, iar toate investitiile care se realizeaza sunt pe banii medicilor”.
Camelia NASTASE