Miscarea efectuata in apa este optima pentru intreg corpul, indiferent daca se face gimnastica acvatica sau inot. Miscarea in apa este deosebit de eficace, deoarece opune corpului o rezistenta de 50-60 ori mai mare decat aerul, astfel incat se descompun reziduurile si pernitele de grasime. Inotul se numara printre cele mai sanatoase tipuri de sport, intregul corp fiind antrenat simultan; in cazul unui inot rapid, se pot consuma, pe ora, pana la 400 de calorii.
In momentul in care ati ajuns in bazin, veti incepe cu 5 minute de incalzire: pas rapid, pas incrucisat, mers inainte, mers inapoi, alergare rapida. Daca apa din piscina vi se pare rece, nu va pierdeti curajul deoarece in scurt timp va veti incalzi. Trebuie sa stiti ca, in cursul acestui tip de ora, se lucreaza mai putin decat la sala, deoarece in apa miscarile sunt mai lente. Dar, articulatiile, spatele, gleznele sunt mai bine protejate si, mai mult decat atat, apa va va oferi un masaj delicat. Orice exercitiu creeaza o miscare in apa care actioneaza asupra circulatiei sanguine si limfatice, acest lucru fiind deosebit de benefic pentru tratarea celulitei.
De asemenea, trebuie retinut ca, persoanelor cu probleme cardiace nu le este recomandat genul acesta de sport. Dar, daca sunteti insarcinata, este chiar indicat sa-l practicati. Va puteti ajuta de diverse accesorii cum ar fi halterele, barele sau ghetele. Exista produse special create pentru exercitiile acvatice. Puneti in picioare o pereche de ghete din plastic, a caror suprafata este fisurata pentru ca apa sa se infiltreze in interior. Astfel ele devin mai grele. Din momentul in care veti face miscari ale gambelor, va veti lovi de rezistenta apei si astfel va veti solicita mai mult muschii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDupa arsita, cod galben
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE