Ca orice boala a stomacului, gastrita este insotita de un sir lung de simptome suparatoare, de la dureri, in partea superioara a abdomenului, sub osul sternului, pana la balonare, greata, diaree sau gust neplacut. Cauzele acestei boli sunt si ele multiple, o alimentatie necorespunzatoare, consumul de medicamente in exces sau stresul, fiind doar cateva dintre ele. Din fericire, exista cateva remedii pe care natura le pune la indemana tuturor, pentru a tine sub control neplacutele crize de gastrita. Astfel, diverse plante pot fi folosite pentru tratarea interna a acestei boli.
Galbenelele – pentru ca sunt un cicatrizant de exceptie, antiseptic si antibacterian, galbenelele ajuta la refacerea mucoasei gastrice, mai ales, in cazul ulcerului. Este indicat sa beti doua cani pe zi, de preferat, pe stomacul gol.
Coada soricelului – decoct, din 10g de flori si frunze uscate, la 1 litru de apa. Se fierbe pana scade la jumatate si apoi se strecoara. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.
Macesul – decoct din doua linguri de fructe, la 500 ml de apa. Se fierbe numai cinci minute. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Anasonul – infuzie din sase-opt fructe, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 10 – 15 minute si apoi se strecoara. Se bea pe o perioada mai lunga de timp, in doua-trei reprize.
Hameiul – se face infuzie dintr-o lingurita de conuri uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara; se bea cate o cana, dupa mesele principale.
Musetelul – infuzie din una-doua lingurite de flori, la o cana cu apa, aproximativ 200 ml. Se beau doua cani pe zi, pe stomacul gol. De asemenea, se pot amesteca la rece, timp de 30 de minute, doua lingurite de flori, intr-o jumatate de cana cu apa; se filtreaza, iar florile se infuzeaza cu alta jumatate de cana cu apa clocotita. Cele doua lichide se amesteca si se beau in cursul unei zile, in doua reprize, pe stomacul gol.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următor1 Mai, sub semnul violentei