Masinile parcate neregulamentar vor fi blocate si ridicate
Dupa luni de zile de asteptare, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a raspuns Primariei Campina, clarificand situatia licitatiei pentru stabilirea firmei ce va gestiona serviciul de ridicare, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public. Asa cum v-am mai informat la timpul potrivit, Consiliul Local a aprobat, la sfarsitul anului trecut, desfasurarea unei astfel de licitatii, al carei castigator urma sa foloseasca, pentru depozitarea masinilor ridicate, parcarea din spatele Casei Tineretului (vezi foto). Licitatia a fost castigata de o firma din Ploiesti, SC Strand Auto Serv, cu vechi state de servicii in aceasta activitate, care parea a nu avea un rival pe masura, avand in vedere logistica de care dispune si faptul ca, alaturi de ea, s-a mai prezentat la licitatie doar o societate locala, care nu poseda mijloacele tehnice si dotarile necesare, neavand nici cea mai mica experienta in domeniu. Cu toate acestea, firma campineana, nemultumita de felul in care au fost stabilite punctajele, a facut contestatie, blocand demararea acestui serviciu – ce ar fi trebuit sa devina operativ inca de la 1 ianuarie 2007 si care va disciplina, fara indoiala, traficul rutier in zona centrala a orasului, perturbat serios din cauza ca multi localnici isi parcheaza autovehiculele in locuri nepermise, dupa cum li se nazare. Reprezentantii Primariei au transmis, inca de la inceputul anului, la Bucuresti, toate documentele continute in dosarul licitatiei, dar cei de la CNSC, singurul organ abilitat sa clarifice astfel de situatii, au raspuns cu intarziere, stabilind, in cele din urma, ca licitatia s-a desfasurat corespunzator, iar castigatorul ei este firma Strand Auto Serv din Ploiesti.
La recenta conferinta de presa a Primariei, Mariana Patrasca – purtatorul de cuvant al institutiei, a anuntat ca, „incepand de la data de 23 aprilie 2007, posesorii de autovehicule care parcheaza neregulamentar, in mod special in centrul orasului, se expun riscului de a li se bloca autoturismele. Pentru aceasta activitate se va percepe tariful de deblocare in valoare de 80 lei/autovehicul sau 70 de lei/autoturism – taxa pentru eliberare pe loc, tarife ce sunt stabilite prin HCL nr.73/2006”.
Pentru buna desfasurare a acestei actiuni, firma ploiesteana va colabora atat cu Politia Comu-nitara, cat si cu Politia Rutiera. De asemenea, in zonele unde oprirea este interzisa, vor fi montate placute indicatoare aditionale in care va fi mentionat si numarul de telefon (337.766) al dispeceratului operatorului care va bloca rotile masinilor parcate alandala. Programul de desfasurare a activitatii respective va fi zilnic, in intervalul 8.00-18.00, cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale. Operatorul economic are obligatia de a amenaja terenul, de aproximativ 1.000 de metri patrati, pus la dispozitie de catre Primaria Campina, in acest sens el depu-nand, deja, documentatia privind obtinerea certificatului de urbanism pentru realizarea unei imprejmuiri a parcarii si pentru amplasarea unei cabine dispecerat-paza. Dupa finalizarea amenajarii spatiului, vor putea demara si celelalte actiuni prevazute in contractul de asociere, anume: ridicarea, transportul si depo-zitarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Reamintim ca, in cazul in care, o masina va fi ridicata si dusa in parcarea amintita, pentru eliberarea ei se vor plati neaparat 150 de lei. Daca in 48 de ore, un campinean nu isi va recupera autoturismul, el va fi taxat de firma specializata cu 1,5 euro pentru fiecare zi de depozitare. Serviciul va aduce fonduri insemnate la bugetul localitatii, deoarece Strand Auto Serv, pentru activitatea realizata, va plati in contul Primariei 40% din cuantumul incasarilor pentru deblocare de roti si 35 % din cuantumul celorlalte incasari (eliberare din parc, depozitare si eliberare pe loc).
Adrian BRAD