Fructul de mango este recunoscut pentru continutul mare de antioxidanti si carotenoizi. Are un important rol antiinflamator (ajuta mult in procesul de vindecare impotriva cancerului), protejeaza creierul si sistemul nervos. Este un bun “paravan” impotriva razelor solare si, mai ales, este benefic persoanelor care au colesterolul ridicat, boli de inima sau acnee. De asemenea, contine o mare cantitate de vitamina C si potasiu. Mango nu trebuie sa lipseasca nici din dieta persoanelor care vor sa scape de kilogramele in plus, deoarece fructul are proprietati remineralizante, astfel incat nu se va simti extenuarea din cauza unui aport alimentar redus. Doua-trei fructe de mango confera rapid senzatia de satietate, o cura cu acest fruct exotic eliminand, intr-un timp scurt, apa din tesuturi.
——————————————————-
Sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange
Sfecla rosie contine cantitati importante de potasiu, care ajuta la reglarea pulsului si a tensiunii arteriale, precum si acid folic, recomandat in special femeilor insarcinate. Celebritatea acestui produs ca medicament se datoreaza efectelor foarte puternice pe care le are in tratamentul leucemiei si anemiei. Frunzele de sfecla rosie sunt folosite in medicina populara pentru tratarea ranilor si a plagilor greu vindecabile, iar radacina pentru intremarea convalescentilor, echilibrarea tensiunii si a sistemului nervos. Sucul de sfecla rosie stimuleaza puternic formarea de globule rosii, mai ales atunci cand este consumat pe stomacul gol. S-a demonstrat ca sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange, oprind astfel dezvoltarea tumorilor, indiferent de localizare.?Oamenii de stiinta au demonstrat ca sucul de sfecla rosie ajuta ficatul sa distruga grasimile depozitate, ca mentine sanatatea lui si ajuta la buna functionare a acestuia. Produsul este contraindicat persoanelor care sufera de diabet.

INFOMEDICA

Cercetatorii japonezi au dezvoltat un vaccin oral impotriva Alzheimerului, care si-a demonstrat eficienta pe soareci.
Medicii pregatesc acum faza a doua a experimentului: testul pe mici esantioane de pacienti. Doctorii se tem ca vaccinul va functiona doar in fazele incipiente ale bolii, cand simptomele nu sunt atat de pronuntate.
Administrat soarecilor, carora le-a fost indusa boala in mod genetic, vaccinul a imbunatatit functionarea creierului acestora. Tratamentul nu a provocat inflamatii sau hemoragii cerebrale. Acest nou vaccin stimuleaza imunitatea organismului, ataca si distruge proteina care provoaca aceasta maladie.
Producatorul american de medicamente Wyeth a dezvoltat un vaccin impotriva Alzheimerului, numit ACC-001, care este deja in etapa de testare pe oameni.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE Ana-Maria DRAGOMIR