Astra asteapta cu nerabdare pauza competitionala prilejuita de meciul Nationalei Romaniei cu Serbia! Asta pentru ca, in acest moment, italianul de pe banca tehnica a prim-divizionarei ploiestene, Nicolo Napoli, are mari probleme de lot, mai multi jucatori importanti fiind incerti sau indisponibili.
Dupa meciul de la Vaslui, care se va juca sambata, de la orele 18,00, pentru Astra, urmeaza doua saptamani fara meci oficial, pana la jocul cu Universitatea Craiova, timp in care este posibila si efectuarea unui stagiu cetralizat de pregatire, de cateva zile, precum si disputarea a cel putin un meci amical.
In aceasta perioada insa se spera si in recuperarea jucatorilor accidentati, astfel ca, la meciul cu fosta sa echipa, Universitatea Craiova, Napoli sa poata alinia cel mai bun unsprezece. Pana la meciul de sambata, de la Vaslui, din lista accidentatilor, singurul care are sanse sa poata fi folosit, macar o repriza, este mijlocasul Sorin Stratila. Ceilalti, Miranda, Vlaicu si Stan raman, in continuare, indisponibili. Argentinianul Osvaldo Miranda (foto 1) acuza o leziune a ligamentelor la genunchi, el efectuand, marti, si un examen RMN, care a scos in evidenta accidentarea de la Urziceni, sansele ca sa fie inclus in lotul care pleaca maine spre Moldova fiind minime. Si Alexandru Stan (foto 2), jucator care sta pe tusa de 3 saptamani, isi va amana revenirea, in cazul sau fiind vorba despre o leziune la genunchi. Doctorii Astrei, Ovidiu Chiriac si Flavian Aramitu, cred ca este vorba despre o acumulare de lichid, la genunchi, care necesita inca o perioada de tratament. Nici fundasul central Sorin Vlaicu (foto 3) nu este apt de joc, el platind tribut lipsei de pregatire din vara, cand nu a efectuat cantonament centralizat, iar acum are probleme musculare.
Altfel, pana la meciul cu oltenii, se va clarifica si situatia fundasului sarb de 22 de ani, Vukasin Tomic, care se afla la antrenamentele Astrei de mai bine de o saptamana, urmand sa se decida daca va fi legitimat.
Marian DIMA