La finalul saptamanii, echipa clubului CS Telecom-Petrom Slanic (in foto), condusa de antrenorul Gheorghe Musat, a participat la doua concursuri importante de cros, de nivel national. Primul dintre acestea – Crosului Pensiunilor – editia a doua, s-a desfasurat in judetul Buzau, la Sarata Monteoru.
Cu un lot de 12 sportivi, gruparea prahoveana a dominat categoric intrecerea, la care au participat in jur de 1000 de atleti, la toate categoriile de varsta, incepand cu aceea a copiilor pana la cea a seniorilor. Copiii au alergat pe distanta de 2.000 m, in timp ce juniorii si seniorii au participat pe distanta dubla.
In cadrul probelor feminine, atletele clubului din Slanic au castigat la toate cele trei categorii ale junioarelor, Georgiana Penes impunandu-se la junioare 1, Mihaela Calen – la junioare 2, iar Monica Zamfir – la junioare 3.
Aproape de acelasi deznodamant s-au aflat si probele baietilor, care au ratat victoria la juniori 3, insa, si-au adjudecat doua pozitii pe podiumul de premiere. Astfel, George Preda nu a lasat nicio sansa adversarilor sai, la categoria juniorilor 1, campionul national la 1.500 m aratand ca se poate descurca si in competitii de cros, pe distante mai mari.
Categoria juniorilor 2 a fost adjudecata de catre Catalin Stroescu, in timp ce, la juniori 3, Alexandru Musa si Iulian Radu au incheiat pe locurile 2, respectiv 3. In plus, prahoveanul Eugen Dumitru a castigat proba copiilor, aducand inca o victorie clubului din Slanic.
Surpriza, in proba feminina
Imediat dupa succesele de la Crosul Pensiunilor, sportivii formatiei prahovene s-au indreptat catre Bucuresti, unde, in ziua urmatoare, au luat parte la Crosul Petrom. Intrecere open, la care toti participantii au concurat pe aceeasi distanta de 3.700 m, Crosul Petrom a adunat la start 2353 de sportivi, care s-au intrecut pentru premii in benzina, intre 300 si 100 litri.
Surpriza placuta a competitiei a fost realizata de catre reprezentanta clubului din Slanic, Georgiana Penes. Aceasta a reusit sa se mentina alaturi de senioarele intrecerii, sosind pe locul trei, in ierarhia generala, castigand intr-o maniera categorica sectiunea junioarelor de 15-19 ani a concursului.
Totodata, sportivele echipei prahovene, aflate la categoria 10-14 ani, au monopolizat podiumul de premiere, invingatoare fiind Adelina Moroita, care a fost urmata de colegele sale: Mihaela Calen si Monica Zamfir.
In probele baietilor, sportivii prahoveni au obtinut doua locuri doi, prin Eugen Dumitru (la categoria 10-14 ani) si Catalin Stroescu (la categoria 15-19 ani), dar si un lot trei, prin Alexandru Musa (la categoria 10-14 ani).
De mentionat ca la aceasta competitie nu a luat parte George Preda, care a fost chemat in pregatire la lotul national, in vederea participarii la Campionatele Europene.
Dupa succesele inregistrate la competitiile desfasurate la finalul saptamanii, antrenorul Gheorghe Musat se declara satisfacut, precizand: „Am inceput intr-o maniera foarte buna pregatirile pentru Campionatul national de cros. Georgiana Penes a fost surpriza intrecerilor, avand o evolutie excelenta, dar si ceilalti sportivi s-au descurcat foarte bine, lucru care ne da sperante in viitor”. De asemenea, antrenorul prahovean ne-a mai marturisit ca se ocupa si de realizarea proiectului unei competitii de cros la Baicoi, care se preconizeaza a se desfasura luna viitoare. Pana atunci, insa, sportivii gruparii din Slanic asteapta intrecerea internationala de maraton de la Bucuresti, care va avea loc pe 18 octombrie.
Petre APOSTOL