Orasul Szeged, din Ungaria, a gazduit, recent, o competitie internationala de patinaj viteza cu role, intitulata Cupa Chillag, rezervata copiilor si juniorilor, si care a fost organizata de clubul Tornado din localitate. Au participat sportivi din Ungaria, Polonia, Cehia, Germania, Croatia, precum si din Romania, printre care s-au aflat si reprezentanti ai clubului Petrolul Ploiesti, antrenati de catre Dorin Zarnescu. Cu un numar de aproape 20 de sportivi, clubul ploiestean a avut unul dintre cele mai numeroase loturi din cadrul competitiei.
Intrecerea s-a desfasurat in decursul a doua zile, fiind organizate probe pe distante scurte, pe distante lungi, dar si curse de acumulare de puncte, inedite pentru acest sport – o combinatie intre probele de la short-track cu acelea de la ciclism pe velodrom.
Fiind la finalul sezonului cu role, obiectivul echipei ploiestene a fost, in principal, castigarea experientei la nivel international in asemenea competitii. Totusi, acestia au reusit sa ocupe si locuri pe podiumul de premiere.
Astfel, stafeta baietilor de copii 2, formata din Codrut Rotaru, Nicolae Panait si Vlad Ciufu, a reusit sa se impuna, in timp ce Stefan Anghel s-a clasat pe locul doi in proba de 200 m la juniori 2, pierzand prima pozitie pentru o singura zecime de secunda, iar Cristian Merghisescu a incheiat pe pozitia a treia, in proba similara de la juniori 3.
In clasamentul general, Merghisescu a incheiat pe pozitia a treia, dupa ce si-a adjudecat locul 2, in proba de 3.000 m, si locul 3, in probele de 300 m, 500 m si 5.000 m. El a fost urmat de colegul sau, Tiberiu Spanu.
Un alt loc trei a fost obtinut de catre sora mai mica a Oanei Opincariu, Ana Opincariu, care a urcat pe ultima treapta a podiumului de premiere in proba de 500 m a junioarelor 3. Aceasta a incheiat concursul pe pozitia a cincea, desi ar fi putut urca mai sus, insa nu a luat startul in proba de 5.000 m.
La copile 1, Andreea Fierar s-a clasat pe locul 2, in prima proba desfasurata pe distanta de 1.000 m, situandu-se, in clasamentul final, pe pozitia a patra.
In proba de 200 m a copiilor 3, ploiesteanul Daniel Ene s-a clasat pe pozitia a treia, ocupand, in ierarhia generala, locul patru.
Totodata, la categoria copile 3, campioana nationala Nicole Constantinescu si-a adjudecat locul trei, in clasamentul general, in urma rezultatelor din cadrul probelor de 200 m (locul 2), 400 m (locul 3) si 500 m (locul 3).
In privinta competitiei, antrenorul Dorin Zarnescu ne-a declarat: „A fost un concurs foarte puternic, din punct de vedere al valorii sportivilor prezenti. Organizarea a fost foarte buna. In urma acestui concurs pot spune ca sportivii au castigat experienta, care le va fi de folos in viitoarele intreceri. Totodata, vreau sa le multumesc parintilor sportivilor, care au ajutat la efectuarea deplasarii, chiar mama Marcelei Savu, Rebeca Dinu, asigurandu-ne autocarul, precum si sponsorului nostru, Mobel Auto”.
De asemenea, in urma expereientei interesante avute la acest concurs, antrenorul ploiestean ne-a mai marturisit chiar ca se gandeste ca, anul viitor, CS Petrolul sa-i invite pe sportivii clubului organizator al Cupei Chillag la competitia organizata de catre gruparea ploiesteana.
Petre APOSTOL