Corpul uman sanatos are o anumita vibratie, energia sa are o frecventa inalta. In momentul in care se imbolnaveste, energia si vibratia scad. Pentru a pastra aceasta vibratie a energiei, specialistii sustin ca este necesar sa fim atenti la ce mancam. Unele alimente cresc aciditatea din interiorul corpului nostru, scazand nivelul energetic si favorizand, astfel, activitatea microbilor si bacteriilor. Adevarul este foarte simplu: boala este rezultatul scaderii vibratiei energetice datorate unui mod gresit de a ne hrani sau gandi. Atunci cand mancam, hrana este metabolizata si lasa in urma anumite reziduuri. Acestea sunt acide sau alcaline, in functie de alimentele pe care le-am consumat. Cand aceste reziduuri sunt alcaline, ele sunt usor eliminate din corp, folosindu-se putina energie. Cand reziduurile sunt acide, este foarte greu ca sistemul circulator si sistemul limfatic sa le elimine si atunci ele raman in organe si tesuturi ca materie solida, cu energie de vibratie joasa, care creeaza blocaje energetice. Cu cat mai multe reziduuri acide se aduna in corpul nostru, cu atat mai acide vor deveni tesuturile corpului, iar atacurile microbilor, virusilor si bacteriilor vor deveni tot mai incisive. Toate bolile oamenilor sunt rezultatul acestor atacuri. In esenta, hrana proasta scade nivelul energetic, dieta care creeaza un mediu acid fiind responsabila de declansarea bolilor. Au fost descoperiti microbi asociati tumorilor canceroase, leziunilor arteriale, etc. Boala este o descompunere, o putrezire specifica a unei parti din corpul nostru, din cauza microbilor pe care noi insine i-am atras cu obiceiurile noastre alimentare si nu numai. Mancarurile care lasa reziduuri acide in corp sunt in general mancaruri grele, prea prelucrate, prea sintetizate sau prea dulci. In aceasta categorie ar intra carnea, produsele de patiserie, alcoolul, cafeaua, etc. Alimentele care lasa reziduuri alcaline sunt verzi, proaspete si vii cum ar fi: zarzavaturile, legumele, fructele si sucurile lor.