Plata medicilor scolari, de la bugetul de stat

Din 2010, plata asistentilor medicali comunitari si a personalului medical din unitatile de invatamant va fi asigurata de catre autoritatile locale, cu fonduri transferate direct de la bugetul de stat. Aceasta decizie vine in sprijinul autoritatilor locale, care aveau dificultati in asigurarea salarizarii acestui segment de angajati.
Ministerul Sanatatii a hotarat ca asistentii medicali comunitari si personalul medical din unitatile de invatamant – pentru care s-a incheiat protocolul de predare-primire intre primarii si Directiile de Sanatate Publica – sa fie platiti, in continuare, prin transfer din bugetul ministerului de resort, pana la sfarsitul acestui an.

Drumul dintre Stefesti si Bertea intra in reabilitare

Drumul comunal DC 143 care leaga comunele Stefesti si Bertea, nemodernizat si aflat intr-o stare deplorabila, ingreuneaza circulatia vehiculelor dintre cele doua localitati. Pentru ca bugetul propriu al Primariei Stefesti nu dispune de resursele necesare pentru reabilitarea acestei cai de acces intre cele doua comune, autoritatile locale au solicitat sprijinul celor judetene.
In 2009, la rectificarea bugetara, s-a alocat suma de 100.000 de lei pentru demararea lucrarilor de refacere a DC 143.


Bani pentru camine culturale

Comunele Gherghita si Dumbrava au primit, anul acesta, de la bugetul judetean, 50.000 lei, respectiv 100.000 de lei, pentru caminele culturale aflate pe teritoriul celor doua localitati. La Gherghita este vorba despre realizarea unor ample lucrari de consolidare si reparatii la caminul cultural din satul Gherghita, precum si extinderea cu spatii pentru muzeu si o sala de festivitati. In cazul comunei Dumbrava, autoritatile locale au primit banii de la Consiliul Judetean pentru construirea unui camin cultural in satul Cornu de Sus.