Ieri, cu cateva ore inainte de sedinta Consiliului Local, intr-o conferinta de presa desfasurata la organizatia ploiesteana a Partidului Social Democrat, senatorul Daniel Savu si consilierii locali Ion Eparu si Gabriel Ionescu au prezentat ziaristilor argumentele referitoare la necesitatea infiintarii unei comisii speciale pentru verificarea modului in care a fost cheltuit „banul public” cu ocazia „Zilelor Ploiestiului”.
„Nu pornim de la premisa de ilegalitate si nu pot sa acuz pe nimeni inainte de a vedea rezultatele comisiei”, a tinut sa precizeze senatorul de Ploiesti Daniel Savu in cadrul conferintei de presa. Reprezentantii PSD au recunoscut ca s-au inspirat dupa modelele Ridzi si Udrea pentru a cere constituirea unei comisii care sa desluseasca itele cheltuielilor ocazionate de organizarea „Zilelor Ploiestiului”.
Trei consilieri locali ai PSD – Ion Eparu, Gabriel Ionescu si Ion Iancu – au solicitat in scris, la inceputul lunii iunie, primarului Andrei Volosevici, detalii in legatura cu bugetul destinat evenimentului „Zilele Orasului Ploiesti”. Raspunsul din partea Primariei Ploiesti – din data de 14 iulie – i-a nemultumit pe reprezentantii PSD, care au propus constituirea unei comisii speciale a Consiliului Local Ploiesti pentru analizarea si verificarea modului de cheltuire a sumelor destinate organizarii manifestarilor.
In plus, senatorul PSD Daniel Savu s-a aratat intrigat de faptul ca n-a fost invitat sa citeasca povesti copiilor, asa cum au fost invitati parlamentarii PD-L. „Am fost dezamagit ca manifestarile au fost politizate si puse la dispozitia candidatei Elena Basescu”, ajungandu-se la o adevarata „concurenta intre Elena Udrea, Monica Ridzi si Roberta Anastase – care o ajuta mai mult pe EBA!”.

Consilierii PD-L, PNL si PNG-CD – impotriva comisiei de ancheta

Cel mai disputat punct de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti desfasurata ieri a fost, cum era de asteptat, cel referitor la constituirea comisiei speciale care sa verifice modul in care s-au cheltuit banii publici de „Zilele Ploiestiului”. Propunerea consilierilor PSD a fost aprig discutata, timp de mai bine de 45 de minute, insa toate variantele luate in calcul au fost respinse de consilierii PD-L, PNL si PNG-CD. Desi se venise, la un moment dat, cu propunerea ca aceasta comisie de ancheta sa fie constituita din membrii Comisiei de Buget-Finante a Consiliului Local Ploiesti, la care sa se adauge inca doi consilieri, nici macar aceasta varianta nu a fost agreata de consilierii locali membri ai PD-L, PNL si PNG-CD. Asadar, toate variantele supuse aprobarii au picat, iar comisia de verificare a documentelor nu se va mai constitui.
Violeta STOICA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMondo Sport
Articolul următorMEMORIA ZIDURILOR