Gheorghe Flutur, vicepresedinte PD-L si presedinte al CJ Suceava, sprijina ideea reducerii cheltuielilor cu personalul din administratia locala, inclusiv prin disponibilizari. Flutur a spus ca evolutia economica impune o serie de masuri mai severe care se pot concretiza inclusiv prin disponibilizari din cadrul aparatului administratiilor locale, insa a precizat ca aceste concedieri trebuie precedate de introducerea standardelor de cost care vor indica in mod precis unde se impun ajustarile de personal.
“Standardele de cost vor arata unde trebuie sa ajustam. Traversam o perioada grea si trebuie sa ne intindem cat ne este plapuma”, a spus Flutur, precizand ca este necesar ca fondurile economisite astfel sa primeasca o destinatie clara. El a sustinut ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, a recurs la o reducere de personal din cadrul institutiei pe care o conduce si a spus ca masuri similare pot fi adoptate si in alte consilii judetene sau primarii. “Sunt convins ca exista primarii si autoritati ale administratiei unde este loc de a ajusta”, a adaugat Gheorghe Flutur.
Dupa cum am mai mentionat in ziarul nostru, restructurarea institutiilor de stat se va face raportat la standardele de cost, care se vor aplica atat pentru administratia publica, cat si pentru domeniile sanatatii, asistentei sociale si invatamantului preuniversitar.