Comenzile noi din industrie, in luna iunie, comparativ cu luna precedenta, au fost mai mari cu 4,9 la suta, potrivit datelor prezentate ieri de Institutul National de Statistica. Pe marile grupe industriale au fost inregistrate cresteri ale comenzilor noi in toate sectoarele.
Astfel, in industria bunurilor de capital comenzile noi au crescut cu 10,2 la suta, in industria bunurilor de uz curent cu 8,6 la suta, iar in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 0,3 la suta. In industria bunurilor intermediare comenzile noi au scazut cu 3,6 la suta.
Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, comenzile noi din industreie au scazut in luna iunie, pe ansamblu, cu 16,2 la suta, ca urmare a scaderilor din industria bunurilor intermediare (-40,4 la suta), industria bunurilor de folosinta indelungata (-20,6 la suta) si industria bunurilor de uz curent (-10,3 la suta). Industria bunurilor de capital a crescut cu 10,6 la suta.
Comenzile noi din industrie, in primul semestru al anului, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, au scazut pe ansamblu cu 21,1 la suta, ca urmare a scaderilor din industria bunurilor intermediare (-42,5 la suta), industria bunurilor de folosinta indelungata (-27,9 la suta) si industria bunurilor de uz curent (-9,8 la suta). Industria bunurilor de capital a crescut cu 2,9 la suta.