*Victorie pentru Besiktas Istanbul
Echipa Besiktas Istanbul a castigat Cupa Turciei, dupa ce a invins, miercuri, in finala, cu scorul de 4-2 (1-1), formatia Fenerbahce Istanbul.
Golurile invingatorilor au fost marcate de Simsek ‘6, Bobo ‘56, ‘73, si Holosko ‘80, in timp ce pentru invinsi au inscris Guiza ‘27 si Alex ‘90 din penalti.
Besiktas Istanbul s-a calificat in finala Cupei Turciei, desi a fost invinsa pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de formatia Ankaraspor, in mansa secunda a semifinalelor competitiei.
Golurile invingatorilor au fost marcate de Meye ‘22 si Baris ‘81, in timp ce pentru gazde a inscris Holosko, in minutul 34.
In tur, Besiktas a invins, in deplasare, cu scorul de 3-1.
*Lazio Roma, invingatoarea loviturilor de departajare
Formatia Lazio Roma, la care evolueaza Stefan Radu, a castigat Cupa Italiei, miercuri seara, la Roma, invingand in finala, cu scorul de 7-6 in urma loviturilor de departajare, echipa Sampdoria Genova.
Scorul dupa 120 de minute de joc a fost de 1-1, goluri Zarate ‘4 (Lazio) si Pazzini ‘31 (Sampdoria), astfel ca finala a fost decisa la loviturile de departajare.
La penaltiuri , pentru echipa din Roma au marcat Ledesma, Rozenhal, Kolarov, Zarate, Lichsteiner si Dabo si a ratat Rocchi. Sampdoria a inscris prin Palombo, Pazzini, Gastaldello, Accardi si Delvecchio. Au ratat Cassano si Campagnaro.
La invingatori, romanul Stefan Radu a fost rezerva.
Lazio, care a castigat pentru a cincea oara Cupa Italiei, s-a calificat pentru Europa League.
*FC Barcelona si-a adjudecat Cupa Spaniei
Echipa FC Barcelona a castigat Cupa Spaniei, dupa ce a invins, miercuri, in finala, pe stadionul Mestalla din Valencia, cu scorul de 4-1 (1-1), formatia Athletic Bilbao.
Golurile invingatorilor au fost marcate de Yaya Toure ‘31, Messi ‘54, Bojan ‘58 si Xavi ‘64, in timp ce pentru invinsi a inscris Toquero, in minutul 9.
Acesta este primul trofeu cucerit de Barcelona sub conducerea antrenorului Josep Guardiola si este foarte aproape de a reusi dubla Cupa-campionat.
De asemenea, Barcelona este calificata si in finala Ligii Campionilor, acolo unde va intalni, la 27 mai, la Roma, formatia engleza Manchester United.
*Rivala pentru Formula 1 ?
Scandalul imens dintre constructori si FIA pare sa aiba ca rezultat infiintarea unei noi competitii, o alternativa la Formula 1. Echipele importante din Marele Circ s-au gandit deja la o solutie: o alta competitie, in care echipele sa aiba cate trei monoposturi.
Ferrari, Toyota si Renault au anuntat zilele trecute ca vor renunta la a mai participa in Formula 1 daca regula privind limitarea bugetelor nu va fi retrasa. O intalnire intre cele doua parti implicate (constructori si FIA) va avea loc, vineri, la Londra.
Constructorii din Formula 1 (Mercedes, Ferrari, Renault, Toyota si BMW) se gandesc deja la o competitie paralela Marelui Circ. Diferenta fata de actualul format ar fi aceea ca fiecare echipa va concura cu cate trei monoposturi. Marea surpriza ar putea veni din partea Ferrari, italienii pregatind introducerea in scena a lui Valentino Rossi, campionul en-titre de la MotoGP.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa farmacie
Articolul următorCompozitorul Viorel Gavrila: